Депутата Валерія Давиденка могли вбити в туалеті

08:59, 24.05.2020
Депутата Валерія Давиденка могли вбити в туалеті

Нардеп Олексій Давиденко загинув за загадкових обставин. (Фото з ФБ-сторінки Олексія Давиденка)

Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 ККУ про умисне вбивство за фактом загибелі народного депутата Валерія Давиденка, яка сталася в офісному туалеті будівлі на вулиці Великій Васильківській у Києві в суботу ввечері.

 

До речі, колеги агромагната Давиденка з депутатської групи «Довіра» також не вірять у версію самогубства обранця.

 

Про це повідомляє «Україна молода».

 

У поліції нагадують, що 47-річного потерпілого з вогнепальним пораненням голови виявила прибиральниця в одному з офісів на вулиці Великій Васильківській. О 18:37 жінка повідомила про це до столичної поліції по спецлінії 102. Після чого на місці події працювали слідчо-оперативні групи поліції, криміналісти та представники інших профільних служб.

 

Також поліція обшукала автівку загиблого депутата.

 

Зазначимо, що порушення правоохоронцями справи за цією статтею (умисне вбивство) є стандартною процедурою при смерті людини неприроднім шляхом.

 

Водночас, в Офісі генпрокурора повідомили, що поруч із тілом народного депутата Олексія Давиденка знайдено пістолет.

 

"За попередніми даними, 23 травня 2020 року о 18:29 в одному з офісних приміщень Києва прибиральниця виявила у вбиральні без ознак життя народного депутата України Валерія Давиденка із вогнепальним пораненням голови. Поруч із тілом знайдено пістолет", - йдеться у повідомленні.

 

 

Водночас, народний депутат від групи «Довіра» у Верховній Раді Сергій Шахов  зазначив, журналістам, що його колегу Валерія Давиденка таки вбили, а версію щодо самогубства він відкидає.

 

«Я переконаний, що ця людина не могла скоїти самогубство Я наполягаю на тому, що його вбили і треба робити розслідування... Бачилися з ним у парламенті, на засіданні ми не спілкувалися з ним. Але я переконаний, що якби були якісь проблеми, він би порадився», — повідомив пан Шахов, який нещодавно перехворів на коронавірус.

 

І дійсно, хіба бажаючий скоїти самогубство нардеп і агромагнат з багатомільйонними статками не зміг би знайти для цього кращого місця ніж туалет?

 

Востаннє на засіданні Верховної Ради Давиденко був присутній у середу, 20 травня, а останній його пост у Facebook був у п’ятницю о 13:22 і стосувався боротьби з пандемією коронавірусу.

 

У 2019 році Давиденка обрали до Верховної Ради IX скликання як безпартійного самовисуванця за 208 округом (Чернігівська область). З 6 грудня 2019 року він був членом депутатської групи «Довіра», до того — позафракційний. Був членом Комітету з питань економічного розвитку.

 

У Раді попереднього скликання він був членом партії «Всеукраїнське аграрне об'єднання «ЗАСТУП» за мажоритарним округом №208 (Чернігівська область), входив до фракції «Блоку Петра Порошенка».

 

Водночас, голова Верховної Ради Дмитро Разумков наголосив, що розслідування смерті народного депутата Валерія Давиденка має бути оперативним та об‘єктивним.

 

"Верховну Раду сколихнула страшна звістка про трагічну смерть нашого колеги по парламенту, народного депутата VIII та IX скликань Валерія Давиденка. Наразі обставини загибелі народного депутата з’ясовуються правоохоронними органами. Розслідування має бути оперативним та максимально об‘єктивним. Від імені Верховної Ради України та всього депутатського корпусу висловлюю щирі співчуття рідним та близьким Валерія Миколайовича. Світла пам’ять!", - написав спікер Разумков.

 

У свою чергу, начальник поліції Києва Андрій Крищенко сподівається, що камери спостереження проллють світло на смерть народного депутата Валерія Давиденка.

 

"Розслідувати порушення внесла поліція Києва – слідче управління поліції Києва. На місці слідчі працюють. Працюють експерти, судово-медичні експерти. Відпрацювали попередньо кінологи і вибухотехніки. Там є камери відеоспостереження, ми чекаємо фахівця, який вилучить сервер, допоможе нам, потім ми будемо передивлятися. Знайшли його в офісі, як ми розуміємо, Велика Васильківська, 4а. Знайшли в приміщенні, в його кабінеті", – розповів Крищенко в етері «5 каналу».

 

Як повідомляла «УМ», нардепа Валерія Давиденка зі смертельним вогнепальним пораненням у голову знайшла прибиральниця його офісу в Києві у суботу ввечері. Жінка одразу викликала поліцію.