Україна, окрім Київщини, на адаптивному карантині з 22 травня

11:18, 22.05.2020
Україна, окрім Київщини, на адаптивному карантині з 22 травня

З 22 травня Україна перейшла до адаптивної моделі карантину, запровадженого через пандемію коронавірусної хвороби

 

Як інформує УМ, про це на своїх сторінках у соцмережах написав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

 

"Відсьогодні Україна переходить до адаптивної моделі карантину. Водночас уряд послаблює загальнонаціональні обмежувальні заходи, але вони діятимуть лише в тих регіонах, де дозволяє епідемічна ситуація", - написав Шмигаль.

 

За його словами, рішення про пом’якшення або посилення карантину в областях відтепер будуть ухвалювати регіональні комісії ТЕБ і НС за умови дотримання трьох цільових показників.

 
 
Водночас, Київська обласна державна адміністрація наразі не буде пом’якшувати карантин, оскільки один із чинників а саме кількість випадків заховарювання на кронавірус на 100 тисяч населення перевищує допустиму норму.
 
 
 
 "Через те, що один із необхідних чинників (а саме – інцидентність) перевищує встановлений показник, регіональна комісія з ТЕБ та НС не має права прийняти рішення щодо послаблення протиепідемічних заходів. Одночасно повідомляємо, що Київська облдержадміністрація моніторить протиепідемічну ситуацію щоденно. В разі її покращення, рішення про послаблення протиепідемічних заходів буде прийнято негайно", - повідомляє КОДА,
 
 
Як повідомляла УМ, уряд встановив, що з 22 травня до 22 червня в Україні діятиме адаптивний карантин, у регіонах можуть бути різні обмеження через коронавірусну хворобу COVID-19.