Кандидат з 15% не має права балотуватися в президенти - Зеленський

13:22, 20.05.2020
Кандидат з 15% не має права балотуватися в президенти - Зеленський

Під час президентської кампанії він запевняв, що йде лише на одну каденцію.

Володимир Зеленський заявив, що тривалість його перебування на президентській посаді визначатиме український народ

 

Про це Зеленський заявив на пресконференції, присвяченій року перебування на посаді президента України.

 

"Я до кінця своєї каденції, скільки вона буде, вирішуватиме народ України. Я впевнений, що до кінця моєї каденції ми добудуємо усі державні дороги. Що стосується місцевих доріг, то там ситуація не така швидка, бо ми не маємо на неї вплив. Поки що. Але я впевнений, що на місцях у нас також буде вплив і ми побудуємо ще й усі дороги у містах", - сказав Зеленський.

 

За його словами, він хоче стати президентом, якого б запам'ятали, як людину, яка побудувала в Україні дороги.

 

"Я хотів би бути президентом, якого запам'ятали б, як людину, після якої в Україні з'явилися дороги. Я дуже цього хочу, оскільки збираюся жити в Україні і після своєї президентської каденції і хочу, щоб мені не було соромно", - додав Зеленський.

 

За його словами, нині триває будівництво доріг. Зокрема, цього року планують збудувати у 9 разів більше доріг, ніж це було у минулі роки.

 

Президент також висловив сподівання, що після місцевих виборів він і його партія отримають вплив у багатьох містах і тому зможуть побудувати "ще всі дороги і у містах".

 

Зеленський зазначив, що крім того триває будівництво шкіл і дитсадків, а також 210 приймальних відділень лікарень.

 

За словами президента, він планує знайти 3 мільйони доларів на будівництво мостів в Україні і побудувати спортивні комплекси у кожній області.  

 

Окрім цього, Зеленський заявив, що йому може не вистачити однієї президентської каденції на виконання його обіцянок,  і він подумає, чи балотуватися на ще один строк.

 

"Щиро? Однієї (каденції - ред.) не вистачить... Я йду на один термін, як і казав. Я бачу, що робота складна, ніхто "спасибі" не скаже, але якщо буде велилка підтримка народу України, я зможу про це думати. Буду думати, у мене є чим", - наголосив президент.

 

Заленський зазначив, що подумає, чи буде балотуватися на ще один строк.

 

Також він додав, що будь-який кандидат, який має 10-15% підтримки на початок кампанії, не має права йти в президенти.

 

"Я бачу, що робота складна. Ніхто "спасибі" не скаже. Але якщо буде велика підтримка народу України, то я зможу про це думати", - сказав Зеленський.

 

Як повідомляла УМ, 20 травня 2019 року Зеленський склав присягу президента України. Під час президентської кампанії він запевняв, що йде лише на одну каденцію.

 

Сьогодні,на запитання, чому на важливі посади глава держави призначає людей не за професійними якостями, а тих, із ким має дружні стосунки, Зеленський апелював, що жодного кума чи військового друга не призначив.