Сергій Дусик очолив Центр спецоперацій «Альфа» СБУ

19:02, 19.05.2020
Сергій Дусик очолив Центр спецоперацій «Альфа» СБУ

Сергій Дусик раніше був командиром дніпропетровського підрозділу центру «А».

Президент Володимир Зеленський з невідомих причин звільнив Олександра Устименка з посади голови Центру спеціальних операцій боротьби з тероризмом, захисту учасників кримінального судочинства та працівників правоохоронних органів Служби безпеки України Олександра Устименка, більш відомого, як центр «А» або «Альфа».

 

Новим головою елітного спецпідрозділу «Альфа» призначено Сергія Дусика, який раніше був командиром дніпропетровського підрозділу центру «А».

 

Як повідомляє «Україна молода», відповідні укази президента №№ 187 і 188 підписані і опубліковані на його сайті у вівторок, 19 травня.

 

Звільнений з посади голови Центру спецоперацій СБУ Устименко обіймав її з березня 2015 року. Призначав його ще попередній президент Петро Порошенко.

 

Сергій Дусик переміг на чемпіонаті СБУ з рукопашного бою у 2011 році.

 

Як повідомляла «УМ», у вівторок СБУ спробувала дистанціюватися  від скандальних інтерв’ю блогера Гордона із відомими сепаратистами і терористами. За даними СБУ, Гордон сам ініціював інтерв’ю і домовлявся про них з терористом Гіркіним і сепаратисткою та зрадницею Поклонською.