Авіарейси за кордон: Україна ініціює відкриття повітряного сполучення

17:33, 19.05.2020
Авіарейси за кордон: Україна ініціює відкриття повітряного сполучення

В уряді за пропозицією МЗС розпочали роботу над відкриттям авіасполучення з України до інших держав.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє "Європейській правді" з посиланням на джерело в дипломатичній службі.

 

За словами співрозмовника, Україна не чекатиме на запити інших держав, а сама починає переговори з приводу поновлення регулярного авіасполучення, зупиненого через пандемію коронавірусу.

 

"Ми маємо ініціативно відкривати авіарух, в тому числі з країнами ЄС із урахуванням рішень іншої країни щодо зняття обмежень", - пояснив співрозмовник, пояснивши, що є сенс поновлювати авіарейси тоді, коли громадяни "можуть в’їхати до відповідної держави і матимуть можливість повернутися до України регулярними авіарейсами"

 

За словами джерела, дане рішення погоджене із керівництвом уряду, а посольства України у державах-членах ЄС отримали вказівку щодо переговорів з цього приводу.

 

"Ми будемо також бати до уваги епідемічну ситуацію (у відповідних державах)", - наголосило джерело.

 

Виходячи з цих пояснень, варто розраховувати, що авіасполучення буде поновлюватися із тими країнами ЄС, у яких також буде відновлене регулярне авіасполучення (що ближчим часом має статися у всіх країнах), а також із тим які дозволятимуть в’їзд громадян України та не є осередком пандемії.

 

Нагадаємо, до 15 червня діє заборона на в’їзд до держав Шенгену для громадян України та інших держав, що не є членами ЄС, окрім низки винятків для тих, хто проживає, працює у відповідних державах тощо. Наразі невідомо, чи буде ця заборона поновлена.

 

Співрозмовник ЄП не став прогнозувати дату відкриття авіасполучення по різних напрямках.