Рада підтримала іномовлення на окупованих територіях

12:42, 19.05.2020
Рада підтримала іномовлення на окупованих територіях

Підписання "антиколомойського" закону є однією з двох головних умов МВФ

Народні депутати  19 травня ухвалили за основу та в цілому проект закону № 2521 про внесення змін до закону України “Про систему іномовлення України” щодо програмної політики та території розповсюдження.

 

Відповідне рішення підтримав 231 народний депутат України.

 

Законом передбачається запуск ефірного мовлення держканалу на окупованих територіях

 

На думку авторів законопроекту, його положення усувають фактори, що негативно впливають на розвиток іномовлення в Україні, створюються умови для покращення ситуації в частині інформування української аудиторії, що перебуває на тимчасово окупованих територіях України, у районах, що межують з тимчасово окупованою територією, у прикордонних районах, що межують з територією держави-агресора, а також у прикордонних районах, що межують з територіями інших країн, про суспільно значущі події в Україні, офіційну внутрішню і зовнішню політику та позицію держави, діяльність органів державної влади та органів місцевого самоврядування тощо.

 

Окрім цього, Верховна Рада України не підтримала два проекти постанов №2571-д-П - 2571-д-П1 "Про скасування результатів голосування Верховної ради України від 13 травня 2020 року про прийняття в другому читанні і в цілому проекту закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності".

 

Наголосимо, що після цього у голови ВР з’являється можливість підписати законопроект про банки та направити на підпис Президенту.

 

Нагадаємо, що Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект № 2571-д про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності.

 

Пізніше позафракційний (був виключений з фракції “Слуга народу”) народний депутат Антон Поляков зареєстрував у парламенті 13 травня постанову про скасування результатів голосування за закон № 2571-д — законопроекту про банки, — який Верховна Рада цього ж дня підтримала у другому читанні та в цілому.

 

Законопроект, який ще називають “антиколомойським”, зокрема, передбачає, що власники і ексвласники банку, інтереси яких були порушені через виведення фінустанови з ринку, можуть отримати відшкодування збитку лише у грошовій формі.

 

Очікується, що ухвалення та підписання цього законопроекту  є однією з двох головних умов МВФ для отримання Україною допомоги (друга умова - ухвалення закону про ринок землі - вже виконана).

 

Зазначимо, що під час засідання депутати Верховної Ради вшанували пам'ять жертв геноциду кримськотатарського народу, передає кореспондент УНН.

 

Парламентарі піднялись під час виступу глави української делегації в ПАРЄ Єлизавети Ясько, присвяченому пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу та привітали її слова про підтримку кримських татар оплесками.

 

Як повідомляла УМ,