Європа починається з «алергії» на хабар - Зеленський

14:42, 16.05.2020
Європа починається з «алергії» на хабар - Зеленський

Зеленський на День Європи нагадав українцям про головні цінності

Президент України Володимир Зеленський на День Європи нагадав українцям про головні цінності. Також голова держави сподівається, що цей день обов’язково настане і наша держава буде повноправною частиною європейської родини.

 

Як інформує УМ, про це на сторінці в фейсбуці пише президент України Володимир Зеленський, нагадуючи, що сьогодні українці відзначають "особливе свято" - День Європи.

 

"Цьогоріч наші європейські друзі відзначили 70-річчя проголошення Декларації Шумана, з якої фактично почав свій відлік Європейський союз. Слова Робера Шумана актуальні й сьогодні: "Європа не буде побудована одразу або за єдиним планом". Побудова об’єднаної, квітучої та успішної Європи триває. Для мене очевидно, що цей процес не може вважатися завершеним без України", - заявив Зеленський.


Президент зазначив, що фраза "Україна – це Європа" не повинна стати просто формальним гаслом, яке згадується раз на рік. Натомість це має бути частиною нашої свідомості.

 

"Я завжди казав, що Європа – це насамперед спосіб мислення. Європа починається з кожного з нас. З кожного громадянина. З дотримання законів, сплати податків, захисту демократичних цінностей та громадянського суспільства, вільного волевиявлення, свободи слова, думки та віросповідання, рівності та поваги. З "алергії" на те, щоб брати чи давати хабарі, з правильно запаркованого авто та недопалка, викинутого в смітник. Давайте робити так, щоб День Європи був у нас кожного дня", - заявив Зеленський.

 

Як повідомлялося, Європейська рада затвердила висновки про політику "Східного партнерства" на період після 2020 року, підтвердивши її стратегічне значення та спільну відданість створенню спільної зони загальної демократії, процвітання і стабільності.

 

Як повідомляла УМ, сьогодні, 16 травня, відзначають День Європи. У зв’язку з запровадженим карантином в Украхїні святкування проходять онлайн, теле- та радіоформаті.