Житомирщина посилює карантин

14:16, 08.05.2020
Житомирщина посилює карантин

Найбільшу кількість заражень фіксують у Житомирі, Коростені та Бердичеві.

У Житомирській області з 9 по 11 травня посилять карантинні заходи. Так, упродовж цих днів введене обмеження на пересування людей у громадських місцях.

 

Відповідне рішення прийняла комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

 

"На період травневих свят з 13:00 9 травня до 6:00 11 травня в Житомирській області введено додаткові обмежувальні заходи для запобігання поширенню коронавірусної хвороби",- мовиться у повідомленні пресслужби Житомирської ОДА.

 

Обмеження стосуються пересування та перебування людей у громадських місцях.

 

Крім того, поліцейські та нацгвардійці будуть вести посилений контроль за дотриманням карантинних обмежень.

 

Додамо, в Житомирській області є проблеми з проведенням ПЛР-досліджень і затримкою результатів тестувань. Відтак, її закрили на прийом нових зразків для ПЛР-досліджень. Ситуацію вже взяли під контроль у МОЗ, зокрема, – керівника лабораторії звільнили.

 

Ще 2 травня у Житомир відправилася комісія Міністерства охорони здоров'я, яка за підсумками перевірки дала відповідні рекомендації виконувачу обов’язків керівника Житомирського лабораторного центру. Той, своєю чергою, пообіцяв взяти ці рекомендації в роботу і виправити помилки.

 

 

"6 травня мені повідомили, що нічого не змінилося і керівник лабораторії направив лист, що протягом 3 днів лабораторія не братиме зразки на дослідження коронавірусної хвороби. Після дзвінка відразу поїхав туди", – повідомив головний санітарний лікар України.

 

На місці Ляшко поговорив з працівниками лабораторії та її керівником. Відтак, на думку Ляшка, головна проблема полягає у відсутності комунікації та організації процесу.

 

Медичні працівники лабораторії – молодці і працюють понаднормово вже кілька місяців. Питання стоїть тільки в самій організації процесу. На поточний момент прийняв рішення звільнити виконувача обов'язків керівника Житомирського обласного лабораторного центру,
– наголосив Віктор Ляшко.

 

Протягом найближчих декількох днів у МОЗ збираються визначитися із новою кандидатурою на цей пост. На людину покладуть тимчасове виконання обов'язків керівника лабораторного центру і головного державного санітарного лікаря Житомирської області, а після завершення епідемії COVID-19 оголосимо конкурс на цю посаду.

 

Станом на 8 травня на Житомирщині зафіксували 480 випадків COVID-19, 43 людини одужали, 11 померли від ускладнень, спричинених інфекцією.

 

Найбільшу кількість заражень фіксують у Житомирі, Коростені та Бердичеві.

 

За останню добу в Україні захворіли 504 людини. Серед нових хворих – 44 дитини і 98 медпрацівників. 237 осіб госпіталізовано.

 

Загальна кількість заражених з початку епідемії – 14 195, серед них – 2 758 медичних працівників.