Грузія відкликає посла з Києва через призначення Саакашвілі

11:31, 08.05.2020
Грузія відкликає посла з Києва через призначення Саакашвілі

Посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе буде викликаний для консультацій в Тбілісі

Президент України Володимир Зеленський призначив Міхеіла Саакашвілі головою Виконавчого комітету реформ. Указ № 169/2020 "Питання Національної ради реформи і Виконавчого комітету реформ" Зеленський підписав 7 травня. 

 

Уряд Грузії відреагував на призначення. Надзвичайний і повноважний посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе буде викликаний для консультацій в Тбілісі

 

Як інформує УМ, про це заявив міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані журналістам.

 

"Призначення людини, засудженої і розшукуваної грузинською судовою системою, навіть викликало питання у стратегічного партнера, що спонукало його ухвалити рішення про виклик надзвичайного і повноважного посла Грузії в Україні пана Теймураза Шарашенідзе для консультацій в Тбілісі. Це крок, прийнятий в дипломатичній практиці, який в цьому випадку вказує на те, що у відносинах виникли певні проблеми, і необхідно проконсультуватися з послом для планування подальших кроків", - сказав Залкаліані.

 

За його словами, Грузія не розглядає можливість розриву дипломатичних відносин з Україною або перегляду її стратегічного партнерства.

 

"Нам прикро, що було прийнято таке рішення, однак, незважаючи на це, звісно, в якості наступних кроків ми не розглядаємо питання про розрив дипломатичних відносин або перегляд стратегічного партнерства між країнами",- сказав міністр закордонних справ Грузії.

 

Як повідомляла УМ, раніше посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе заявив, що можливе призначення Саакашвілі на посаду віце-прем'єр-міністра України з реформ з великою ймовірністю буде сприйнято у Тбілісі як недружній крок.