Тетяна Монахова звільнена з посади мовного омбудсмена

14:37, 07.05.2020
Тетяна Монахова звільнена з посади мовного омбудсмена

Тетяна Монахова працювала мовним омбудсменом пів року лише на ентузіазмі.

Кабінет міністрів звільнив Тетяну Монахову з посади уповноваженого із захисту державної мови.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це йдеться у розпорядженні уряду №491 від 6 травня.

 

"Звільнити Монахову Тетяну Василівну з посади уповноваженого із захисту державної мови за власним бажанням", - ідеться в розпорядженні.

 

Як повідомляла «УМ», два тижні тому пані Монахова дійсно подала заяву про звільнення за власним бажанням. При цьому, найголовнішою причиною свого звільнення вона назвала те, що за шість місяців на посаді їй так і не вдалося домогтися створення Секретаріату уповноваженого із захисту державної мови.

 

Адже тільки після створення секретаріату казначейство виділяє фінансування, і тільки обравши керівника секретаріату, можна створити штатний розпис і почати отримувати заробітну платню, розмір якої, за словами Монахової, вона так і не дізналася.

 

 Весь цей час мовний омбудсмен витрачала на свою роботу кошти з сімейного бюджету. Зокрема, на поїздки з Миколаєва до Києва, винаймання житла в столиці тощо.

 

Нагадаємо, що уряд призначив Монахову на посаду уповноваженого із захисту державної мови 27 листопада 2019 року. До призначення вона працювала завідувачем кафедри журналістики Чорноморського національного університету імені Петра Могили (Миколаїв).

 

 У 2015 році захистила докторську дисертацію на тему «Сучасні стратегії текстотворення в українській мові» в Одеському національному університеті ім. І.І. Мечникова.