«Провадженнями не залякати» - мер Черкас Бондаренко

15:28, 01.05.2020
«Провадженнями не залякати» - мер Черкас Бондаренко

На думку Бондаренко, в місті безліч справ, які досі не розкриті

Послаблення карантину в Черкасах -  це відновлення соціальної справедливості.

 

Як інформує "Україна молода", таку думку озвучив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко під час відеозвернення у п'ятницю.

 

Він також відреагував на відкрите кримінальне провадження щодо послаблення карантину у місті.

 

“Черкаський виконавчий комітет прийняв рішення, чим дозволив будівельним магазинам, закладам побутового обслуговування населення працювати. Це рішення викликало бурхливу реакцію, починаючи від правоохоронних органів, закінчуючи СБУ, зрозуміло, що з Києва телефонували... Мене, міського голову, ніякими кримінальними справами... не залякати. В тому числі з вищих посадовців нашої країни”, — сказав Бондаренко.

 

“У місті Черкаси є безліч справ, які не розкриті. Починаючи від вбивств, закінчуючи у рік понад 200 заволодінь транспортними засобами. Потрібно розслідувати ці справи, а не рішення, яке прийняв Черкаський виконавчий комітет”, — наголосив мер міста.

 

За його словами, у Черкасах таким рішенням відновили "соціальну справедливість".

 

“На мою думку, нічим не відрізняється великий будівельний гіпермаркет від маленького магазина будівельних товарів”, — сказав Бондаренко.

 

Як повідоляла УМ, Черкаським відділом поліції сьогодні відкрито кримінальне провадження за фактом послаблення карантинних заходів у Черкасах. Рішення про пом’якшення обмежень вчора ухвалила міська влада, воно суперечить постанові Кабміну щодо карантинних заходів.

 

У Черкаські області за весь час спалаху коронавірусу в Україні підтверджені 296 випадків COVID-19. За минулу добу додатково інфікувалися 6 осіб, є і летальний випадок. На цьому тлі міська влада вирішила послабити карантин в обласному центрі.