Львів просить відкрити продовольчі ринки

10:23, 27.04.2020
Львів просить відкрити продовольчі ринки

Гп думку Садового, на відкритому повітрі вірус поширюється значно слабше

Міський голова Львова Андрій Садовий просить владу  дозволити торгівлю на продуктових ринках. Із відповідним проханням він звернувся до прем’єр-міністра.

 

Як повідомляє УМ звернення Садовий написав у Facebook-сторінці.

 

 "Я звертаюсь до прем’єр-міністра та головного санітарного лікаря України з проханням дозволити продуктовим ринкам працювати або затверджувати рішення про їх відкриття на місцевому рівні. Кожен міський голова дуже добре знає ринки свого міста і чого від них чекати. У Львові від початку карантину були жорсткі правила: порушуєш - закриваємо. Але я б дуже не хотів, щоб через одного-двох порушників страждали мільйони людей". - вказав мер Лвова.

 

Садовий також вважає, що через обмеження страждають власники продуктових ринків, продавці і фермери, адже товари швидко псуються.

 

Водночас, покупці мусять купувати дорожчі закордонні товари, не маючи права вибору.

 

Садовий додав, що на відкритому повітрі вірус поширюється значно слабше, тому він буде клопотати, аби роботу ринків дозволили на державному рівні.

 

Як повідомляла УМ, сільгоспвиробники Олешківського і Голопристанського районів Херсонщини через закриття ринків  не можуть продати городину, яку традиційно звозили і скуповували підприємці з усієї країни на оптовому овочевому ринку в селищі Великі Копані поблизу Херсону. 

 

Кабінет міністрів продовжив дію обмежувальних заходів у зв’язку з пандемією коронавірусу до 11 травня.

 

Через закриття ринків в Україні,  у селі Великі Копані в Олешківському районі Херсонської області виник колапс зі збутом великої кількості городини, яку тонами викидали на смітник або віддавали свиням.

 

Раніше уряд подовжив карантин до 11 травня і натякнув, що  «масковий режим» триватиме ще максимум 2 роки, як і соціальна дистанція.

 

  •