Села Висока Гребля і Андріяшівка під Крижополем закриті на карантин

11:26, 25.04.2020
Села Висока Гребля і Андріяшівка під Крижополем закриті на карантин

Пост поліції на в'їзді в село Андріяшівка.

Два села - Висока Гребля і Андріяшівка закриті на в’їзд та виїзд через виявлення коронавірусу лише в однієї селянки Крижопільського району Вінницької області.

 

Виявляється інфікована жінка мала дуже широке коло контактів, тому місцева влада пішла на радикальні кроки.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомив голова Крижопільської райдержадміністрації Володимир Скалій.

 

«На жаль, маємо новий підтверджений випадок захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19. Захворіла жінка із с. Висока Гребля. Попередня інформація свідчить про досить широке коло контактів, тому на позачерговому засіданні комісії ТЕБ та НС прийнято ряд відповідних рішень, зокрема щодо заборони в’їзду-виїзду у села Висока Гребля та Андріяшівка», - написав Володимир Скалій у Facebook.

 

За його словами, карантинні заходи та контроль посилено на території усього Крижопільського району.

 

Стан хворої, у якої лабораторно підтверджено COVID-19, легкий. Вона лікується удома під контролем сімейних лікарів. Наразі встановлюється коло контактних осіб, в усіх них буде здійснено відбір зразків для ПЛР дослідження.

 

Пан Скалій також повідомив, що це вже не перший випадок інфікування коронавірусом на Крижопільщині. Утім, дві людини, раніше інфіковані коронавірусом, вже одужали — повторне лабораторне дослідження не виявило вірусу в організмі.

 

Зауважимо, що на Вінниччині коронавірус виявлено у 377 осіб, водночас, 56 пацієнтів вже одужали.

 

Як повідомляла «УМ», МОЗ України закуповує костюми біозахисту для лікарів за завищеними на 40% цінами: урядовці сплачують по 500 грн за костюм, тоді як волонтери і місцеві лікарні купують їх за ціною до 300 гривень.

 

Водночас, в інфекційних відділеннях лікарень Києва і Чернівців закінчуються місця для прийому хворих коронавірусом.