На Красній площі Москви святкували 150-річчя Леніна попри карантин

19:59, 22.04.2020
На Красній площі Москви святкували 150-річчя Леніна попри карантин

Комуністи Росії вшановували Леніна невеличкими групами в масках.

Російські комуністи порушили запроваджений через пандемію коронавірусу режим обмежень і таки відзначили 150-ту річницю від дня народження колишнього лідера більшовиків Володимира Леніна у Москві у середу, 22 квітня.

 

Зокрема, кілька десятків комуністів на чолі зі своїм лідером Геннадієм Зюгановим  поклали квіти до мавзолею Леніна на Красній площі.

 

Як інформує «Україна молода», про це повідомляють російські ЗМІ.

 

Учасники заходу були розділені на невеликі групи та трималися на відстані один від одного, коли наближалися до мавзолею. Тим не менше, ця акція порушила запроваджений у Москві карантин, який забороняє жителям російської столиці залишати свої домівки.

 

Винятки стосуються лише виходу з дому для придбання предметів першої потреби, зокрема, їжі та ліків, для отримання медичного лікування або виносу сміття, а також вигулу домашніх тварин.

 

Утім, поліція не чіпала комуністів і не розганяла їх.

 

Напередодні Зюганов закликав комуністів у всіх регіонах Росії, а також у пострадянських країнах покласти квіти до пам’ятників Леніна.

 

Комуністи в Росії планували проводити масові заходи та святкувати 150-річчя Леніна із запрошенням закордонних гостей, але всі події були відкладені на невизначений час через пандемію.

 

Зауважимо, що темпи поширення коронавірусу у Москві є найвищими в РФ. Наразі в російській столиці налічується понад 32 тисячі заражень коронавірусом. Тоді як загалом в Росії зареєстровано майже 58 тисяч випадків коронавірусу.

 

Як відомо, Ленін очолив більшовицький переворот восени 1917 року, після якого в колишній Російській імперії розпочалася громадянська війна, а згодом було створено СРСР. Ленін причетний до червоного терору і воєнного комунізму, в тому числі і на території України.

 

Забальзамоване тіло Леніна, який помер у 1924 році, зберігається в мавзолеї на Красній площі до сьогодні.

 

В Україні ж оголошено декомунізацію у 2014 році, а КПУ заборонена законом.