Пожежі на Житомирщині гасять більше тисячі осіб, збитки в десятки мільйонів

10:20, 21.04.2020
Пожежі на Житомирщині гасять більше тисячі осіб, збитки в десятки мільйонів

Кабінет міністрів вже на цьому тижні розгляне питання компенсації збитків місцевим жителям.

У Житомирській області ліквідувати тління трав’яного настилу та деревини намагаються 1069 чоловік та 155 одиниць техніки.Станом на 19:00 20 квітня співробітники ДСНС надають допомогу працівникам 2 лісгоспів в Овруцькому районі. 

 

Як повідомляє УМ, про це інформує Управління ДСНС у Житомирській області

 

Гасять окремі "осередки тління трав'яного настилу, пеньків та деревини". 

 
 
 
                                                     ДСНС

 

Наразі залишилось 2 нелокалізованих осередки горіння. Саме туди кинуті основні сили та засобі. На інших же ділянках намагаються ліквідувати локалізовані ділянки. 


 
Зазначається, що зі 1069 осіб, які борються з вогнем, лише 176 чоловік особового складу ДСНС. Також рятувальники надали 41 одиницю техніки із 155 одиниць, які залучені до гасіння.
 
 
За попередніми підрахунками, загальна площа збитків внаслідок масових пожеж на Житомирщині складає близько 2000 гектар. Орієнтовна сума збитків становить 25 мільйонів гривень.
 
 
"Про наслідки масового вогнища, що охопили понад 4300 гектар, доповів Президенту України Володимиру Зеленському. За попередньою оцінкою, загальна площа збитків складає близько 2000 гектар. Орієнтовна сума збитків становить 25 мільйонів гривень", -  написав голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко у Facebook
 
 
Як повідомили в Офісі президента, Кабінет міністрів вже на цьому тижні розгляне питання компенсації збитків місцевим жителям.
 
 
Унаслідок пожежі відселили 50 осіб. Більшу частину із них розмістили у будинку культури сусіднього села. Бунечко також зазначив, що жертв серед населення немає.
 
 
Кошти на допомогу постраждалим планується виділити із резервного фонду державного бюджету.
 
 
Як повідомляла УМ, у Житомирській області горіло близько 4 тисяч гектарів лісу. Вогонь знищив та пошкодив 40 жилих та 43 нежилих будинків місцевих жителів.