Пожежі на Житомирщині: востаннє такі масштаби були 24 роки тому

09:57, 20.04.2020
Пожежі на Житомирщині: востаннє такі масштаби були 24 роки тому

На Житомирщині до гасіння залучено 596 осіб та 76 одиниць техніки.

У Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділи ДСНС  допомогають у гасінні пожеж на території Корогодського, Луб’янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. 

 

Основні зусилля спрямовані на локалізацію 4 осередків (с. Корогод, с. Розсоха, с. Крива Гора та с. Рудьки – с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та одного торф’янику в осередках пройдених вогнем.

 

Для облаштування протипожежних розривів залучено важку інженерну техніку ДСНС та додатково 8 шляхопрокладачів Збройних Сил України. Інженерною технікою створено 405 км мінералізованих смуг.

 

До гасіння залучено 1322 осіб та 292 одиниць техніки, з них від ДСНС 1168 людей особового складу та 235 одиниць техніки, у тому числі 3 вертольоти ДСНС, якими 19 квітня здійснено 93 скиди – 186 т води.

 

На Житомирщині станом на 7:00 20 квітня ДСНС допомогає працівникам Виступовицького та Бережестського лісництв, щодо гасіння окремих осередків тління трав’яного настилу, пеньків та деревини. До гасіння залучено 596 осіб та 76 одиниць техніки, з них від ДСНС 72 людей особового складу та 15 одиниць техніки, у тому числі три літаки АН-32П ДСНС, якими 19 квітня здійснено 15 скидів – 120 т води.

 

"Останній раз такі масштабні пожежі були 24 роки тому. Цього разу Укргідрометцентр фіксував сильні шквальні вітри, яких не було останні 8 років. Вітер сягав 35 метрів за секунду, що сприяло швидкому поширенню вогню", - написав голова Державного агентства лісових ресурсів України Андрій Заблоцький у Facebook.

 

Заблоцький також повідомив, що на Житомирщині ліквідовуються дві пожежі, нових загорянь не зафіксовано, великого задимлення вже немає.

 

                                                           ФОТО - РАДІО СВОБОДА

 

Як повідомляла УМ, на Житомирщині вирує масштабна пожежа, яка охопила шість лісгоспів та знищила майже 40 будинків в Овруцькому районі.

 

В Чорнобильській зоні димить через тління настилу знищено третину пам’яток