Селище Новосілка горіло через підпал сухої трави на Житомирщині

10:07, 17.04.2020
Селище Новосілка горіло через підпал сухої трави на Житомирщині

Станом на 7 год. 17 квітня спостерігаєтьсяя тління окремих осередків трав’яного настилу та лісової підстилки

У Житомирській області станом на вечір 16 квітня зареєстровано 48 пожеж в екосистемах. Гасіння займання ускладнює швальний вітер, який сприяє поширенню вогню. Пориви вітру досягають 17-22 м/с. 

 

Внаслідок загорання сухої трави у Житомирській області вогонь перекинувся на селище Новосілка, внаслідок чого вогнем пошкодженно та знищено 8 будівель населенного пункту, повідомляє  пресцентр Держслужби України з надзвичайних ситуацій.

 

“16 квітня о 16 год. 56 хв. поблизу с. Новосілка Радомишльського району виникло загорання сухої трави та лісової підстилки з подальшим розповсюдженням вогню на будівлі та споруди с. Новосілка”, — йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що внаслідок пожежі вогнем знищено та пошкоджено 8 будівель, з них 3 житлових та 5 нежитлових відселених будинків.

 

“О 19 год. пожежу будинків ліквідовано та о 23 год. 25 хв. пожежу сухої трави та трав’яного настилу локалізовано (вогнем пройдено 80 га трав’яного настилу та 2 га лісового масиву)”, — додали рятувальники.

 

“Станом на 7 год. 17 квітня спостерігаєтьсяя тління окремих осередків трав’яного настилу та лісової підстилки. До гасіння залучено 28 чоловік та 7 одиниць техніки, з них від ДСНС 16 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки”, — повідомили рятувальники актуальну інформацію.

 

Також на Житомирщині вчора горіла адмінбудівля ТОВ «Прикарпатзахідтранс». А поблизу села Рудня через підпал сухостою горів ліс. Загальна площа пожежі збільшилася від кількох гектарів до 50. Рятувальникам вчасно вдалося відвести полум'я від села і зупинити загрозу для пункту пропуску "Виступовичі".

 

Як повідомляла "УМ", президент Зеленський підписав закон, який суттєво посилює  відповідальність за спалювання сухої рослинності в екосистемах України: штрафи для паліїв збільшили аж у 18 разів, щонайменше до 36 тисяч гривень.

 

За даними ДСНС від початку року пожежі знищили майже 18 тисяч гектарів екосистем, пожежники закликають не палити сухої трави, бо якщо ситуація зі загоряннями не зміниться, то до кінця року вигорить вся країна.

 

В Голосіївському районі Києва, де 16 квітня виникла пожежа, найбрудніше повітря у столиці.