Леонід Скакуненко «Барон» загинув під час обстрілу під Кримським

23:03, 12.04.2020
Леонід Скакуненко «Барон» загинув під час обстрілу під Кримським

Леонід Скакуненко «Барон» був справжнім героєм: самовідданим, патріотичним.

Піхотинець 93-ї бригади «Холодний Яр», 32-річний Леонід Скакуненко з Дніпропетровщини з позивним «Барон» загинув під час ворожого обстрілу з протитанкових гранатометів позицій ЗСУ під селищем Кримське Новоайдарського району Луганщини у світлий день Вербної неділі, 12 квітня.

 

Це вже друга бойова втрата «холодноярців» і українського війська загалом на Донбасі у квітні 2020 року.

 

Прізвище бойового побратима повідомили у 93-й окремій механізованій бригаді ЗСУ «Холодний Яр», передає «Україна молода».

 

«Скільки ще кровавих жнив збере ця війна? Ми знову змушені повідомляти про смерть нашого побратима. Сьогодні вранці внаслідок ворожого обстрілу позицій холодноярців з гранатомета пішов з життя піхотинець Леонід Скакуненко із позивним «Барон». У цей час солдат був на бойовому чергуванні», - йдеться у повідомленні 93-ї ОМБр.

 

 

У Леоніда залишилася дружина, син від першого шлюбу, рідна сестра.

 

«Барон» був «навідником» за військовим фахом, служив у механізованому батальйоні з вересня 2017 року.

 

Піхотинець народився 22 квітня 1987 року у селі Лихівка П’ятихатського району Дніпропетровської області. Мав середню освіту. У 2014 році був призваний до Національної гвардії по мобілізації.

 

Згодом підписав контракт із 93-ю бригадою, у складі якої воював вже третю ротацію. Брав участь у бойових діях у Новотроїцькому, Новоселівці Другій, на околицях Кримського.

 

«Барон» був справжнім героєм: самовідданим, патріотичним. У лютому цього року він разом із побратимами відбив напад ворожої диверсійно-розвідувальної групи, яка спробувала прорватися на позиції «холодноярців». Він поклав життя, воюючи з російськими окупантами на одній із найскладніших ділянок фронту», - кажуть про полеглого захисника України бойові побратими.

 

Бригада «Холодний Яр» глибоко співчуває рідним та близьким Леоніда, всім, хто його знав і любив.

 

Бійці зазначають: «Вічна пам'ять! Спочивай з миром, Герою!».

 

Як повідомляла, «УМ», 11 квітня президент Зеленський відвідав передові позиції ЗСУ на ділянці розведення сил і засобів сторін № 3 «Петрівське» на Донеччині. Там він зробив висновок, що розведення сил і засобів допомогло зменшити кількість обстрілів у зоні ООС і вирішив продовжити роботу над узгодженням нових ділянок розведення сил.
 
 
Три доби тому, 9 квітня, солдат бригади «Холодний Яр» Олексій Купріков з позивним «Лєший» загинув під час ворожого обстрілу позицій ЗСУ на околицях селища Кримське Новоайдарського району Луганщини.