«Мінувавання» Олександрівської лікарні: евакуйовано 100 людей

12:11, 09.04.2020
«Мінувавання» Олександрівської лікарні: евакуйовано 100 людей

Поліція відкрила провадження щодо неправдивого повідомлення про загрозу безпеці громадян.

100 осіб було евакуйовано ввечері 8 квітня після того, як невідомий зателефонував у поліцію та повідомив про мінування Олександрівської лікарні. Правоохоронці перевірили будівлю.

 

Невідомий стверджував, що вибух має статися о 3 ночі. До лікарні одразу ж виїхали вибухотехніки і правоохоронці, повідомляє поліція Києва.

 

В Олександрівській лікарні перебувають хворі на коронавірус. Підривник заявив поліції, що він встановив 5 кілограмів тротилу.

 

Поліцейські, які прибули до лікарні, встановили, що мовилося про імовірне мінування кардіологічного відділення. Адміністрація лікарні вирішила під час перевірки перевести хворих в інший корпус. 

 

 

Наразі правоохоронці встановлюють особу чоловіка, який повідомив про замінування.

 

Інформація про мінування одного з корпусів Олександрівської лікарні у Києві не підтвердилася.

 

Слідчий відділ Печерського управління поліції вніс відомості про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України (завідома неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян).

 

"Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від двох до шести років. Зусилля правоохоронців спрямовані на встановлення і затримання псевдомінера" , – наголосили у поліції.