Пожежа в пансіонаті для літніх людей в Москві: є 4 жертви

09:41, 09.04.2020
Пожежа в пансіонаті для літніх людей в Москві: є 4 жертви

За фактом пожежі порушено кримінальну справу. Для визначення точної причини і вогнища загоряння призначать експертизи. (Скриншот із відео з телеграм-каналу MASH)

У будинку престарілих "Третий возраст" у Москві загинули четверо людей. Зокрема, вогонь забрав життя двох люднй двоє на місці, ще стільки ж померли у лікарні. Серед жертв, начебто і мешканці пансіонату, і працівники. Ще кілька людей отруїлися чадним газом. 

 

На момент пожежі в будинку перебували 65 осіб, 18 з них врятували співробітники МНС. Чотири людини загинули, постраждали більше 10 осіб, в тому числі пожежний.

 

Про це розповіли у телеграм-каналах MASH та BAZA

 

Коли почалася пожежа, частину мешканців евакуював медперсонал, однак лежачих довелося витягувати вже пожежникам.

 

На жаль, рятувальні служби тривалий час не могли добратися до будівлі через електромережі в приватному секторі, що занадто низько висіли над землею.

 

Усього вогонь долали 10 пожежних автомобілів, а до порятунку людей залучили понад 20 "швидких". Відомо, що всього у пансіонаті було 56 людей, більшість мешканців – маломобільні (лежачі).

 

Пожежа сталася на 3-й Мякінінській вулиці на першому поверсі чотириповерхового будинку. У будівлі було щільне задимлення, люди просили про допомогу з вікон.

 

Пожежі присвоїли третій (підвищений) ранг складності з п'яти можливих, повідомляє . ТАСС

 

За попередніми даними, причиною НП стало коротке замикання.

 

Пожежникам вдалося локалізувати горіння на площі 15 кв. м, а потім ліквідувати пожежу. Площа пожежі склала 300 кв. м.

 

За фактом пожежі порушено кримінальну справу. Для визначення точної причини і вогнища загоряння призначать експертизи.

 

Пансіонат для престарілих "Третий возраст", до слова, вважають дорогим – доба коштує від 1600 рублів за людину (це приблизно 600 гривень).