Трамп розпорядився про безперебійний випуск апаратів ШВЛ

13:52, 03.04.2020
Трамп розпорядився про безперебійний випуск апаратів ШВЛ

Трамп переконаний, що апарати вентиляції легенів потрібні для перемоги над коронавірусом.

Президент США Дональд Трамп розпорядився розширити дію закону про воєнне виробництво з метою забезпечення безперебійного виробництва апаратів штучної вентиляції легенів.

 

Про це йдеться в офіційній заяві глави Білого дому.

 

"Моє розпорядження, адресоване міністрам охорони здоров’я та внутрішньої безпеки, допоможе таким вітчизняним виробникам, як General Electric, Hill-Rom, Medtronic, ResMed, Royal Philips та Vyaire Medical, отримати необхідні постачання для виробництва апаратів вентиляції легенів, потрібних для перемоги над вірусом", - зазначив Трамп.

 

При цьому глава Білого дому висловив вдячність американським компаніям, які взялися за виробництво критично необхідної апаратури в непростий для країни і світу час.

 

"Сьогоднішній указ урятує людські життя, усунувши перешкоди в ланцюжку постачань, що заважає швидкому виробництву апаратів ШВЛ", - наголосив Трамп.

 

Зауважимо, що США посідають перше місце у світі за кількістю інфікованих  коронавірусом: понад 236 тис. осіб.

 

Загалом у світі Covid-19 виявлено більш як у 1 млн людей. 51,4 тис. хворих померли, 208,9 тис. одужали.

 

Як повідомляла «УМ», колишня очільниця МОЗ України Уляна Супрун попросила главу компаній Tesla і SpaceX Ілона Маска відправити Україні апарати штучної вентиляції легень (ШВЛ) в рамках допомоги.