У Житомирі виявили хворого на коронавірус після поїздки до Австрії

16:22, 19.03.2020
У Житомирі виявили хворого на коронавірус після поїздки до Австрії

Мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив про перший випадок коронавірусу в місті.

Перший підтверджений випадок захворювання коронавірусною інфексією підтвердили у Житомирі в четвер. Коронавірус медики виявили у 56-річного чоловіка, який повернувся з Австрії.

 

Про це повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин у відезверненні до містян, яке він оприлюднив у Facebook.

 

"Перший підтверджений випадок у Житомирі. Це житомирянин, який повернувся з Австрії, 56 років. Лабораторні дослідження підтвердили наявність коронавірусу в цієї людини. Стан його більш-менш нормальний", - зазначив пан Сухомлин.

 

Мер Житомира також повідомив, що буде створено декілька груп медичних працівників, які зустрічатимуть житомирян в аеропорту "Бориспіль" і на вокзалі "Київ-пасажирський", щоб максимально відслідкувати тих людей, які зараз спецпотягами та спецрейсами повертаються в Україну з-за кордону.

 

Він зазначив, що громадяни, у яких буде температура чи інші ознаки захворювання, будуть проходити експрес-тести.

 

Усього, за даними українського МОЗ, у світі зареєстровано 218 815 випадків захворювання Covid-19, з них 84 114 осіб одужали; за межами Китаю зафіксовано 137 677 випадків.

 

Попередній випадок захворювання на коронавірус в Україні зафіксовано в Маріуполі: місцевий мешканець заразився інфекцією під час відпочинку в Єгипті.

 

Першим українським політиком хворим на коронавірус став нардеп Сергій Шахов