У Києві перенесли пробне ЗНО та запровадили телеуроки

15:19, 11.03.2020
У Києві перенесли пробне ЗНО та запровадили телеуроки

Навчальний процес у Києві проводитиметься дистанційно у зв'язку з запровадженням обмежувальних заходів, також будуть запроваджені телеуроки.
 

Про це на брифінгу поінформував перший заступник голови Київміськдержадміністрації Микола Поворозник.

 

"Що стосується навчального процесу, він буде проводитися дистанційно. Ми провели вже розмови з деякими засобами масової інформації і будемо проводити телеуроки для школярів", - сказав Поворозник.

 

Крім того, за його словами, у Києві перенесли пробне незалежне оцінювання, яке учні мали складати наприкінці березня.

 

"Ми домовилися з регіональним Центром оцінювання якості освіти, що пробні тести, які мають відбутися в кінці березня, ми проведемо після того, як нормалізується ситуація, - в квітні. Решта навчання буде проводитися до кінця березня в дистанційній формі", - сказав Поворозник.

 

Він також наголосив, що у Києві запроваджені антиепідеміологічні заходи, а не карантин.

 

"Це не є карантином, це обмежувально-профілактичні заходи задля того, аби запобігти поширенню коронавірусу. Якщо говорити про причини, то у нас було 6 березня засідання комісії, на якому обговорювалося питання введення такого роду заходів, але ми тоді прийняли рішення не вводити обмеження... Після вихідних днів у зв'язку з поширенням вірусу, в першу чергу, в Європі, з якою у нас є потужне авіасполучення, прийнято рішення про обмежувально-профілактичні заходи", - розповів Поворозник.


У цьому зв'язку він наголосив, що країнам, які своєчасно запровадили обмежувальні заходи, поки що вдається стримати поширення коронавірусу.

 

Як повідомляла УМ, з 12 березня в Україні запровадено карантин до 3 березня.