Ердоган закликає Афіни пропустити мігрантів до ЄС

10:45, 09.03.2020
Ердоган закликає Афіни пропустити мігрантів до ЄС

Поліція Греції не пускає до ЄС мігрантів з території Туреччини.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звернувся до уряду Греції із закликом відкрити кордон для мігрантів, аби вони могли потрапити до інших країн Євросоюзу.

 

Про це повідомляють європейські ЗМІ.

 

Зокрема, Ердоган закликав владу Греції впустити мігрантів, які зібралися на кордоні двох країн. Адже вони не залишаться у Греції, а попрямують до інших європейських країн.

 

Також Ердоган висловив подив стурбованістю грецьких властей у зв'язку із ситуацією на кордоні. «Відчиніть ворота, ось і все», - додав турецький лідер.

 

Відомо, що президент Туреччини у понеділок відвідає Брюссель, де зустрінеться з генсеком НАТО, президентами Європейської Ради та президентом Єврокомісії.

 

Заплановано обговорення регіональних та міжнародних питань, зокрема міграційного, поточних подій у Сирії, особливо в провінції Ідліб.

 

Як повідомляла «УМ», Ердоган наказав турецькій береговій охороні зупиняти біженців, які намагаються перетнути Егейське море і потрапити в країни Євросоюзу.

 

Наприкінці лютого Туреччина оголосила, що більше не перешкоджатиме потоку мігрантів, які хочуть потрапити в Європу. 29 лютого влада країни заявили, що за два дні пропустили до ЄС 76 тисяч мігрантів. У Греції цю інформацію спростували.

 

Рішення пропускати мігрантів Туреччина прийняла після того, як 27 лютого в сирійському Ідлібі внаслідок обстрілу військами Асада загинули кількадесят турецьких військових, тоді як у ЄС не відреагували на цей злочин.