Ердоган заборонив мігрантам перетинати Егейське море

17:08, 08.03.2020
Ердоган заборонив мігрантам перетинати Егейське море

Туреччина не дозволяє мігрантам переправлятися до ЄС через Егейське море.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган наказав турецькій береговій охороні зупиняти біженців, які намагаються перетнути Егейське море та потрапити до країн Європейського Союзу.

 

Про це повідомляють європейські ЗМІ з посиланням на берегову охорону в неділю.

 

«За наказом президента мігрантам не буде дозволятися перетинати Егейське море, оскільки це небезпечно», — зазначають представники берегової охорони.

 

Контроль за ситуацією доручили турецькому міністерству внутрішніх справ.

 

Повідомляється, що це не свідчить про закриття кордону з турецької сторони. Принцип невтручання, коли мігранти незаконно хочуть покинути країну, продовжує застосовуватися, йдеться у заяві. Однак через «небезпеку для життя» подорожі морем будуть зупиняти.

 

Нагадаємо, наприкінці лютого Туреччина оголосила, що більше не перешкоджатиме потоку мігрантів, які хочуть потрапити до Європи. 29 лютого турецька влада заявила, що за два дні пропустила в ЄС 76 тисяч мігрантів. У Греції інформацію про таку кількість мігрантів заперечили.

 

Рішення пропускати мігрантів Туреччина ухвалила після того, як 27 лютого в сирійському Ідлібі армія Башара Асада убила кілька десятків турецьких солдатів. Після цього ситуація в регіоні значно загострилася.