Байден перемагає на праймеріз у 8 штатах

13:19, 04.03.2020
Байден перемагає на праймеріз у 8 штатах

Колишній віцепрезидент та претендент на участь у виборах президента США Джо Байден здобув перемогу у восьми штатах у так званий "супервівторок", коли праймеріз відбуваються одночасно в 14 штатах.

 

Попередні підсумки голосування наводить телеканал CNN.

 

Байдена підтримала більшість делегатів в Алабамі, Арканзасі, Массачусетсі, Міннесоті, Оклагомі, Вірджинії, Північній Кароліні та Теннессі.

 

У Техасі поки що йде запекла боротьба між Байденом та його сперником сенатором Берні Сандерсом, який зайняв лідируючі позиції поки тільки в штатах Вермонт і Колорадо.

 

З невеликим відривом все ж таки лідирує Байден.

 

В Американському Самоа перемогу здобув екс-мер Нью-Йорка Майкл Блумберг.

 

Кілька днів тому демократи Емі Клобушар, Піт Буттіджіч і Бето О'Рурк вийшли з передвиборної президентської гонки та закликали своїх прихильників голосувати за Байдена.

 

Від Республіканської партії лідером перегонів залишається президент США Дональд Трамп. Він отримав підтримку делегатів в Теннессі, Массачусетсі, Оклахомі, Алабамі, Північній Кароліні і Вермонті.

 

В інших штатах результати наразі не встановлені.

 

Праймеріз у так званий "супервівторок" пройшли в 14 штатах і однієї заморської території - Американському Самоа.

 

В цей день на внутрішньопартійних виборах мали розподілити третину від усіх делегатів для участі в федеральних зборах у липні, де оберуть остаточного кандидата від партії.

 

Як повідомляла УМ, колишній віцепрезидент США Джо Байден переміг на праймеріз демократів у Південній Кароліні. Політик набрав 48,4% голосів. Це перша в історії перемога Байдена під час його третього балотування на посаду президента США. Самі вибори президента США відбудуться в листопаді 2020 року.