У ДБР прозвітували щодо розслідування Справ Майдану

14:26, 29.02.2020
У ДБР прозвітували щодо розслідування Справ Майдану

Державне бюро розслідувань започаткувало щомісячні звіти про “справи Майдану”.

 

Згідно зі звітом, наразі у відомстві перебуває 51 кримінальне провадження.

 

“У провадженні спеціального підрозділу Державного бюро розслідувань з розслідування „справ Майдану“ станом на кінець лютого перебуває 51 кримінальне провадження”, — йдеться у повідомленні.

 

Так, у зверненні т.в.о. Директора ДБР Ірина Венедіктова прозвітувала перед родинами Героїв Небесної Сотні та громадськістю, що було зроблено бюро у лютому.

 

 

Нагадаємо, ВЕНЕДІКТОВА ХОЧЕ СКАСУВАТИ АМНІСТІЮ ДЛЯ УЧАСНИКІВ РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТ

 

ДБР пропонує внести змінити у закони, щоб мати можливість покарати винних у вбивствах на Майдані, які втекли за кордон.

 

Як повідомляла УМ, тимчасова виконувачка обов'язків директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова запропонує нову структуру ДБР.

 

Адвокатка сімей Небесної сотні Євгенія Закревська голодувала проти зупинки справ Майдану через нерозглянуту парламентом поправку до законопроєкту про ДБР.

 

Раніше, директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заперечив, що розслідування справ Майдану зупинено через відсутність норми в законодавстві про переведення слідчих Генпрокуратури до ДБР. Він зазначив, що ДБР поки не отримала від Генпрокуратури справи Майдану.

 

Пізніше комітет з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради підтримав поправку до законодавства, яка дозволяє перехід із Генпрокуратури до Держбюро розслідувань без проходження конкурсу слідчих і прокурорів, причетних до розслідування справ щодо вбивств громадян під час подій Революції гідності.