Сотні мігрантів із Туреччини прямують до кордонів ЄС

14:05, 28.02.2020
Сотні мігрантів із Туреччини прямують до кордонів ЄС

Сотні мігрантів пройшли через північний захід Туреччини до її кордонів з Грецією та Болгарією в п'ятницю, повідомляють турецькі ЗМІ, після того як високопоставлений чиновник заявив, що Анкара більше не зупинятиме сирійських біженців на їх шляху до Європи.

 

Про це повідомляє Ekathimerini.

 

Повідомляється, що турецький чиновник повідомив Reuters, що турецька поліція, берегова охорона та прикордонники отримали розпорядження припинити протистояння переходам біженців у напрямку Європи в очікуванні швидкого прибуття біженців з Ідлібу.

 

"Інформаційне агентство Demiroren заявило, що в групі, яка близько опівночі почала прямувати до кордонів між двома країнами Європейського Союзу та турецькою провінцією Едірне, було близько 300 мігрантів, включаючи жінок та дітей. Сирійці, іранці, іракці, пакистанці та марокканці були серед тих, хто входив до цієї групи", - йдеться у повідомленні.

 

У повідомленні зазначається, що мігранти також зібралися в західному турецькому прибережному районі Айваджик у провінції Чанаккале з метою пропливти на човні до грецького острова Лесбос.

 

"Reuters не змогли самостійно підтвердити, хто ці люди та куди вони зібралися. Відеоматеріали мігрантів, які транслюються провладними турецькими телеканалами, також не вдалося перевірити", - зазначається у повідомленні.

Окрім того, турецький мовник NTV показав десятки людей, які йдуть по полях з рюкзаками, зазначивши, що біженці намагалися перетнути кордон з Болгарією в Капікуле, але їх не пропустили.

 

"..тоді ж група мігрантів пройшла через поля, щоб дістатися до прикордонного переходу Пазаркуле до Греції, але незрозуміло, що з ними сталося згодом", - йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, ВПС і артилерія Туреччини вразили в Ідлібі понад 200 цілей, що належать сирійської армії. Туреччина скликає екстрене засідання НАТО через ситуацію в Ідлібі.

 

У НАТО розкритикували РФ і Сирію за "невибіркові авіаудари" в Ідлібі.  У Росії пояснили, чому турецькі військові потрапили під вогонь сирійських військ. Президент Туреччини Реджеп Ердоган після авіаударів провів термінову нараду з безпеки після загибелі військових в Сирії на тлі російсько-сирійського наступу в провінції Ідліб.

 

У Туреччині також заявили, що відкриють для сирійських біженців кордони в Євросоюз.