«Шахтар» здолав «Бенфіку» і вийшов до 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА

09:22, 28.02.2020
«Шахтар» здолав «Бенфіку» і вийшов до 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА

(Фото: Getty Images)

Футболісти донецького "Шахтаря" успішно подолали стадію 1/16 фіналу Ліги Європи УЄФА.

 

За сумою двох матчів "гірники" залишили за бортом розіграшу португальську "Бенфіку".

 

Після перемоги у Харкові (2:1) "Шахтар" у Лісабоні зіграв у результативну нічию - 3:3 і вийшов до 1/8 фіналу турніру.

 

М'ячі на "Ештадіу ду Бенфіка" забили: Піца (9-а хвилина), Рубен Діаш (36), Рафа Сілва (47) - у складі "Бенфіки"; Рубен Діаш (12 - автогол), Тарас Степаненко (49), Алан Патрік (71) - у "Шахтаря".

 

Команди почали протистояння без розкачки: на 9 хвилині капітан "орлів" Піцці з-під захисника пробив низом під самісіньку стійку воріт, а через три хвилини Рубен Діаш зрізав м'яч у власну сітку воріт після прострілу Додо (1:1).

 

Ініціатива на полі була за господарями, які тиснули на "гірників" і домоглися свого на 36 хвилині – Рубен Діаш відзначився голом головою при подачі Піцці з кутового. Старт другої половини став дзеркальним відображенням першої – за господарів забив Сілва після обрізки гравця "Шахтаря" у власній карній зоні, а у відповідь Тарас Степаненко ударом головою забив після подачі з кутового від Тайсона – 3:2.

 

Переломним моментом баталії став гол Алана Патріка ударом від газону на 71 хвилині, який приніс "гірникам" нічию 3:3 і загальний рахунок двох матчів 5:4 подарував українському клубові путівку до 1/8 фіналу.

 

Жеребкування 1/8 фіналу Ліги Європи УЄФА відбудеться 28 лютого.

 

Перші матчі заплановані на 12 березня, матчі у відповідь - на 19 березня.

 

Нагадаємо, фінал Ліги Європи 2019/20 відбудеться 27 травня в Гданську (Польща) на однойменному стадіоні.

 

Примітно, "Шахтар" 21 раз починав двохматчеві протистояння в єврокубках з домашньої перемоги і в підсумку виграв 16 з них.