У Литві оголосили надзвичайний стан через коронавірус

13:59, 27.02.2020
У Литві оголосили надзвичайний стан через коронавірус

Литва, де поки не виявлено випадків зараження коронавірусом, оголосила надзвичайний стан як превентивну міру, щоб підготуватися до можливого спалаху інфекції.

 

Про це повідомляє LRT.

 

"Литва в середу оголосила надзвичайний стан в країні в якості превентивного заходу проти поширення коронавіруса", - пишуть у виданні.

 

Так, на думку уряду, це допоможе скоординувати роботу відповідальних установ, підготувати обладнання, а також спростити ряд інших процедур.

 

"В Європі ситуація розвивається швидко, - говорить віце-міністр охорони здоров'я Литви Альгірдас Шешельгіс, - Областей, які зачепив вірус, стає все більше, і це число може стрімко зрости".

 

Уряд Литви виділив Міністерству охорони здоров'я 150 тисяч євро на закупівлю засобів захисту.

 

Відзначається, що в останній раз Литва оголошувала надзвичайний стан в країні в липні минулого року після тривалої посухи.

 

Нагадаємо, що в Естонії зафіксували перший випадок зараження новим типом коронавіруса у прибулого автобусом з Риги громадянина Ірану.

 

Нагадаємо, перші випадки Covid-19 зафіксували в Греції, Пакистані, Норвегії, Фінляндії, Бразилії, Румунії.

 

Вперше інфікування зафіксовано у Відні, повідомило Kronen Zeitung.

 

“У нас було два випадки зараження. На жаль, я зараз отримав повідомлення від міського радника з питань охорони здоров’я Відня, що у нас був зафіксований новий підтверджений випадок зараження”, — повідомив міністр соціальних справ, охорони здоров’я, захисту прав споживачів Рудольф Аншобер на засіданні Національної ради Австрії (нижня палата парламенту).