Союзник Трампа отримав 40 місяців тюрми у справі щодо втручання Росії у вибори

11:33, 21.02.2020
Союзник Трампа отримав 40 місяців тюрми у справі щодо втручання Росії у вибори

РОДЖЕР СТОУН (ФОТО: ВВС)

Давнього радника і союзника президента США Дональда Трампа Роджера Стоуна засудили до 40 місяців в’язниці.

 

Про це повідомляє в четвер, 20 лютого, ВВС.

 

Стоун був визнаний винним за сімома пунктами звинувачення у брехні Конгресу, обструкції і підбурюванні свідків.

 

Він є шостим помічником Трампа, засудженим у кримінальній справі, пов’язаній з розслідуванням Роберта Мюллера щодо ймовірної змови між Росією і кампанією Трампа під час виборів 2016 року.

 

На суді було заявлено, що Стоун п’ять разів збрехав під присягою, в тому числі про його бесіди з представниками кампанії Трампа і ймовірним “посередником” з WikiLeaks на початку серпня 2016 року.

 

Пояснюючи вирок, суддя Емі Берман Джексон сказала, що Стоун брав участь в “нестерпній і загрозливій поведінці” щодо неї.

 

Минулого тижня прокурори припинили справу після того, як Міністерство юстиції заявило, що планує скоротити кількість тюремного часу, запитуваного для Стоуна. Прокурори раніше рекомендували вирок від семи до дев’яти років.

 

Стоун стверджував, що справа проти нього було політично мотивованою. Трамп раніше натякнув, що може помилувати свого союзника.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп вважає себе «головним суддею і присяжним» Америки

 

Нагадаємо, WikiLeaks оприлюднила тисячі засекречених документів, зокрема секретні повідомлення Пентагону, держдепартаменту та інших державних установ США.