Персонал медцентру Нацгвардії у Нових Санжарах вивезли із об'єкту

16:27, 20.02.2020
Персонал медцентру Нацгвардії у Нових Санжарах вивезли із об'єкту

Персонал, який раніше працював у медичному центрі "Нові Санжари", вивезено з об'єкту. Ніхто з них не контактуватиме з розміщеними в обсервації евакуйованими громадянами з Китаю на тлі розповсюдження нового смертельного коронавірусу.

 

Про це повідомляє Урядовий портал.

 

"(Громадяни проходитимуть обсервацію – ред.) у 14-денний термін посиленого медичного спостереження у спеціально відведеному місці. Люди забезпечені всім необхідним. Як евакуйовані, так і персонал - забезпечені спеціальними засобами індивідуального захисту. Посилена охорона та цілодобовий нагляд лікарів", - йдеться у повідомленні.

 

Також, усі евакуйовані громадяни, екіпаж та супроводжуючі особи розміщені в індивідуальних приміщеннях із належним рівнем комфорту для проживання.

 

"Відходи будуть утилізовані в спеціальний спосіб, вони не будуть потрапляти у загальну каналізацію. Самі каналізаційні стоки в обов’язковому порядку будуть знезаражені", - зазначається у повідомленні.

 

Наголошується, що персонал, який раніше працював у "Нові Санжари", вивезено із об'єкту.

 

"Ніхто з них не контактуватиме з розміщеними в обсервації особами. У складі групи, яка буде розміщена в обсервації, є і лікарі, і медперсонал, і технічні спеціалісти для гарантування належного перебування і безпеки людей", - йдеться у повідомленні.

 

Зауважується, що заклади по всій Україні готові за потреби надавати необхідну допомогу. Полтавська та Харківська області забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту, медикаментами. Персонал підготовлений. У закладах є відповідне обладнання та індивідуальні бокси.

 

Також, повідомляється, що після обсервації українці, які не матимуть симптомів захворювання, повернуться додому. Іноземні громадяни також повернуться до своїх країн після успішного проходження 14-денної обсервації.

 

Окрім того, роз’ясняється, що якщо в когось із людей погіршиться самопочуття то на локації 24/7 перебувають лікарі. Вони забезпечені усім необхідним та готові надати необхідну допомогу. Окрім цього, поряд постійно чергуватиме машина екстреної допомоги.

 

Зазначається, що якщо в когось виявиться підозра коронавірусу то термін перебування всіх інших евакуйованих людей подовжиться ще на 14 днів з моменту ізоляції пацієнта, у якого виявлено підозру на вірус.

 

"Жодного випадку хвороби, спричиненої коронавірусом в країні не зареєстровано. У понеділок минуло рівно 14 днів відтоді, як останній прямий регулярний авіарейс із Китаю приземлився в Україні. Інкубаційний період для появи COVID-19 у людей, які були на бортах прямих рейсів, завершено. Наші епідеміологи впродовж інкубаційного періоду зв’язувалися з пасажирами. Ми точно можемо сказати - вони здорові. Підстав для хвилювань немає", - наголошується в повідомленні.

 

Водночас, через акцію протесту на трасі Полтава-Олександрія правоохоронці тимчасово обмежений рух транспорту через акцію протесту з приводу приїзду евакуйованих громадян з Китаю на тлі розповсюдження нового смертельного коронавірусу, повідомляє  пресслужба патрульної поліції Полтавської області.

 

"Там частина людей проявила агресію, відмовилися виконувати законні вимоги поліцейських, виникла сутичка, через яку поліцейським довелося вилучати понад 10 людей з натовпу для проведення роз'яснювальну роботу…жителі Нових Санжар вийшли на акцію протесту з приводу того , що не хочуть щоб до них заїхали громадяни, які прибули з Китаю", - розповіли в пресслужбі.

 

Як пише сайт Новосанжарської селищної ради, депутати звернулися до президента Володимира Зеленського і просять, аби евакуйованих із Китаю громадян не залишали на обсервацію у медичному закладі на території селища, тому що заклад непристосований.

 

 "Ми, депутати селищної ради, розуміємо, що повинна бути створена база для хворих на коронавірус чи тих, хто контактував із такими людьми, база, яка відповідає нормам протиепідемічного режиму на рівні держави. Така база в нашому районі відсутня. У Нових Санжарах лікарня не забезпечена необхідним обладнаннями та препаратами і не готова для надання повноцінної медичної допомоги для лікування хворих на коронавірус", зазначають депутати.

У селищній раді пишуть, що медичний центр "Нові Санжари" Національної гвардії, куди евакуюють українців з Китаю, завжди був "візитною карткою мальовничого селища".

 

Депутати вимагають, аби посадовці не допустили розміщення на території селищної ради евакуйованих з Китаю.

 

Вони "категорично проти" аби у медцентрі на двотижневому карантині перебували українці та іноземці із провінції Хубей. Місцеві депутати стверджують, що заклад абсолютно непристосований для обсервації.

 

Стверджується, що у медцентрі немає "ні ізоляторів, ні боксів, належної вентиляційної системи, щоб була проведена ізоляція. Каналізаційна система під’єднана до централізованої каналізаційної системи селища, яка витікає на відкриті поля фільтрації в селі Зачепилівка".

 

Звернення місцеві депутати адресували президенту, міністерці охорони здоров’я Зоряні Скалецькій, міністру внутрішніх справ Арсену Авакову та народного депутату Костянтину Касаю.

 

При цьому в МОЗ та Національній гвардії запевняють, що заклад готовий, а евакуйовані жодним чином не будуть перетинатися із місцевими мешканцями.

 

Як повідомляла УМ, у селищі Нові Санжари Полтавської області, куди мають перевезти евакуйованих із китайського міста Ухань українців, мітингувальники перекрили дорогу міжрегіонального значення.

 

Зеленський присоромив українців через реакцію на літак з Китаю.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геращенко показав умови санаторію, в яких перебуватимуть евакуйовані українці з Китаю