Українці з Уханя виявилися здоровими

20:08, 19.02.2020
Українці з Уханя виявилися здоровими

Всі українці та іноземні громадяни, яких евакуюють з Китаю, на момент посадки в літак є здоровими, вони вже пройшли паспортний та митний контроль в аеропорту Уханя.

 

Про це повідомив журналістам заступник міністра охорони здоров’я Дмитро Коваль в середу.

 

«Зараз триває проходження третьої лінії санітарного контролю всіма громадянами України та іноземцями, які прибудуть до України. Серед них є два громадянина Казахстану, які при посадці в Алмати зійдуть з цього борту. Всі пасажири вже пройшли паспортні, митні та інші процедури, на даний час по проходженню двох кордонів всі є здоровими», - сказав пан Коваль.

 

І додав, що українці підписали «підписали всі необхідні згоди».

 

Заступник міністра зауважив, що є чіткий план дій, який розроблявся протягом кількох тижнів. Зараз визначено чотири місця ймовірної обсервації евакуйованих з Китаю, вони розташовані неподалік інфекційних лікарень на випадок, якщо комусь з евакуйованих знадобиться госпіталізація. Лікарні та місця обсервації, за словами Коваля, обладнані всім необхідним.

 

«Біля місць обсервації є інфекційні лікарні, в разі наявності якихось симптомів люди будуть переміщені до інфекційної лікарні і термін обсервації буде продовжений ще на 14 днів для всіх, хто прилетить цим рейсом. Щодо лікування, воно симптоматичне, всі лікарні обладнанні всім необхідним», - сказав Коваль.

 

Заступник міністра закликав зберігати здоровий глузд, він зауважив, що в такій самій ситуації міг опинитися будь хто. А пріоритетом держави в таких випадках завжди є людина.

 

«Наші люди є пріоритетом для держави, і порятунок — це є надважлива задача і для уряду, і для президента, і для всіх органів влади. Оті панічні настрої, панічні інформаційні заклики, які спостерігаються в інформпросторі, роздмухуються в першу чергу тими, хто зацікавлений в розповсюдженні цих міфів. Ми цілком готові до прийому наших громадян і не тільки наших громадян. Вжито всіх необхідних заходів, щоб попередити потрапляння вірусу в Україну, в разі, якщо цього не вдасться зробити, є всі можливості, задля попередження розповсюдження вірусу територією України», - наголосив Коваль.

 

Як повідомляла «УМ», літак компанії Sky Up прибуде до України з Уханя 20 лютого близько 8-ї ранку. Наразі місце обсервації евакуйованих не розголошується з міркувань безпеки.