П'ять країн ЄС в ООН виступили із заявою на підтримку України

10:09, 19.02.2020
П'ять країн ЄС в ООН виступили із заявою на підтримку України

П'ять країн ЄС після засідання Ради безпеки ООН виступили із заявою на підтримку України.

 

Про це передає постпредставництво Естонії при ООН у Twitter.

 

Спільну заяву зробили Бельгія, Естонія, Франція, Німеччина та Польща.

 

"Ми, нинішні та колишні члени Ради безпеки ООН від ЄС - Бельгія, Естонія, Франція, Німеччина і Польща - повністю підтримуємо незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України згідно з її міжнародно визнаними кордонами", - йдеться зокрема у заяві.

 

У заяві європейських країн також засуджується анексія Криму і дестабілізація окремих районів Донецької та Луганської областей.

 

"Використовуючи силу проти територіальної цілісності і суверенітету України, Росія порушує основоположні принципи міжнародного права. Повне виконання мінських угод усіма сторонами залишається основою для вирішення конфлікту", - йдеться при цьому у повідомленні постпредства Естонії при ООН.

 

У заяві відзначається, що Росія здійснює фінансову та військову підтримку самопроголошених так званих "ДНР" та "ЛНР", порушує фундаментальні принципи міжнародного права, внаслідок чого 3,5 мільйона осіб потребують гуманітарної допомоги та захисту.

 

Крани ЄС у Радбезі ООН також вітають результати Паризького саміту в Нормандському форматі 9 грудня 2019 року, де було підтверджено, що Мінські домовленості мають лежати в основі подальшої роботи з вирішення конфлікту.