МЗС Росії скаржиться, що в Україні хочуть витіснити російськомовні ЗМІ

14:36, 13.02.2020
МЗС Росії скаржиться, що в Україні хочуть витіснити російськомовні ЗМІ

Марія Захарова

Російське МЗС вважає, що в законопроєкті про медіа, підготовленому Міністерством молоді, культури і спорту, "важко не побачити виключно антиросійську спрямованість".

 

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на офіційного представника МЗС РФ Марію Захарову.

 

За її словами, в українському законопроєкті про медіа "важко не угледіти виключно антиросійську спрямованість".

 

"Ми вкотре закликаємо Київ до дотримання взятих на себе міжнародних зобов'язань у сфері свободи слова та ЗМІ", - сказала Захарова.

 

Вона кваліфікувала проєкт закону як "чергову спробу української влади повністю витіснити російськомовний інформаційний контент і позбавити населення можливості отримувати неупереджену та об'єктивну інформацію про події, що відбуваються у країні та світі", а також як "спробу позбавити власне населення можливості мати альтернативну, додаткову точку зору".

 

Захарова вважає, що Україна нібито продовжує "цілеспрямовану політику посилення державного контролю над ЗМІ й тиску на неугодні інформаційні джерела".

 

При цьому російське державне інформагентство стверджує, що підготовлений у грудні 2019 року Міністерством культури, молоді та спорту України законопроєкт про медіа "посилює контроль за роботою ЗМІ в країні, а також докладно описує обмеження щодо підготовки журналістських матеріалів про Росію".

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти, мовчати! Як Зе-команда стає на шлях інформаційного тероризму