Очікуваний трюк: Україна прокоментувала скликання Росією засідання Радбез ООН

12:59, 13.02.2020
Очікуваний трюк: Україна прокоментувала скликання Росією засідання Радбез ООН

Генеральна асамблея ООН 20 лютого проведе спеціальне засідання щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях України, а ініціатива РФ скликати напередодні цього заходу засідання Радбезу ООН щодо мінських домовленостей - очікуваний трюк для розпорошення уваги світової спільноти. 

 

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

 

"20 лютого за ініціативи України Генеральна асамблея ООН проведе спеціальне засідання щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях України. Дискусія, в якій візьме участь міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, стосуватиметься широкого кола питань російської агресії, зокрема в політичному, гуманітарному, економічному та соціальному вимірах", - вказали у МЗС.

 

Також у зовнішньополітичному відомстві України прокоментували новину про російську ініціативу скликати напередодні цього заходу засідання Радбезу ООН для обговорення стану виконання мінських домовленостей.

 

"Очікуваний, традиційний та перевірений трюк російської дипломатії, спрямований на розпорошення уваги світової спільноти, зміщення акцентів, формування паралельних політичних реальностей", - наголосили у МЗС.

 

При цьому у відомстві вказали, що українська дипломатія готова до такого сценарію.

 

"Представники України візьмуть участь в обох заходах. З високих трибун ООН розкажуть світу про зусилля Президента та кряду з відновлення миру на Донбасі, зокрема у світлі виконання домовленостей саміту глав держав та урядів країн Нормандського формату 9 грудня 2019 року: припинення обстрілів, взаємного звільнення утримуваних осіб, забезпечення допуску Червоного Хреста на окуповану територію, визначення гуманітарних ділянок розведення військ, покращення соціально-економічного забезпечення населення, інтенсифікації діяльності місії СММ ОБСЄ тощо", - зауважили в МЗС.

 

Як повідомляла УМ, Росія скликає Радбез ООН за участі ОБСЄ для "аналізу виконання мінських угод"