Група американських сенаторів зустрінеться з Зеленським

09:55, 13.02.2020
Група американських сенаторів зустрінеться з Зеленським

Троє американських сенаторів, які представляють Республіканську і Демократичну партії, зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським у п'ятницю, всього через тиждень після того, як Сенат виправдав президента Дональда Трампа за звинуваченням у зловживанні владою.

 

Про це повідомляє Politico.

 

Сенатори Кріс Мерфі (Демпартія), Джон Баррассо (Республіканська партія) і Рон Джонсон (Республіканська партія) зустрінуться з Зеленським у Києві.

 

"Відносини між США і Україною зараз так само важливі, як і завжди. Майбутнє України має значення для Сполучених Штатів, і ми повинні переконатися, що Україна знає, що ми розглядаємо їх як стратегічного союзника. Саме тому ми їдемо до Києва в якості двопартійної делегації ", - йдеться в заяві сенаторів.

 

Цей крок, зазначає видання, демонструє спробу повернутися до нормального життя після того, як розслідування імпічменту перевернуло відносини США з ключовим союзником.

 

Джонсон і Мерфі разом їздили в Україну в минулому році, щоб відвідати Зеленського, і, незважаючи на їх різкі розбіжності з приводу імпічменту Трампа, були провідними прихильниками двопартійної позиції по відношенню до України.

 

Мерфі сказав, що сенатори можуть обговорити економічну підтримку України та допомогу в галузі безпеки.

 

"Один із способів дати зрозуміти, що Україна не є політичним футболом - це візит двопартійної групи для висловлення підтримки", - сказав Мерфі.

 

Тим не менш, він сказав, що висловить Зеленському своє невдоволення діями адвоката Трампа Руді Джуліані, який продовжує свої спроби атакувати Байденів за їх діяльність в Україні.