КМДА: Перейменування станції метро «Дорогожичі» на «Бабин Яр» залежить від киян

17:40, 12.02.2020
КМДА: Перейменування станції метро «Дорогожичі» на «Бабин Яр» залежить від киян

Рішення про перейменування станції метро "Дорогожичі" на "Бабин Яр" залежить від результатів електронного голосування  на офіційному порталі Києва.

 

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

 

"Розглядає подібні пропозиції спеціально створений при Київському міському голові консультативно-дорадчий орган ‒ Комісія з питань найменувань, до складу якої входять учені-історики, мовознавці, краєзнавці, пам’яткознавці, архітектори, а також депутати Київради та посадовці КМДА. Якщо Комісія прийме позитивне рішення щодо перейменування, на офіційному порталі Києва розпочнеться електронне голосування, яке триватиме 2 місяці. Під час цього етапу всі мешканці міста зможуть проголосувати "за" чи "проти" такої ініціативи, або надати свою пропозицію", - зазначено в тексті.

 

За результатами голосування Комісія з питань найменування має повторно розглянути ініціативу і, в залежності від результатів обговорення, вирішить чи рекомендувати Київському міському голові виносити питання на сесію Київради.

 

У КМДА підтвердили, що столична влада отримала пропозицію перейменувати станцію Сирецько-Печерської лінії метрополітену "Дорогожичі" на станцію "Бабин Яр".

 

За інформацією Департаменту суспільних комунікацій, наразі питання перейменування станції метро включено до порядку денного наступного засідання Комісії з питань найменувань. Дата засідання ще не визначена.

 

Як повідомляла УМ, благодійний фонд "Меморіал Голокосту "Бабин Яр" та громадська організація "Марш пам’яті" звернулись до столичної влади з пропозицією перейменувати станцію метро "Дорогожичі" на станцію "Бабин Яр".

 

Як зазначають ініціатори, такий крок стане даниною пам’яті та поваги до героїзму усіх жертв Бабиного Яру, а також усіх постраждалих від цієї трагедії.