По Києву розвісили провокаційні бігборди про «стратегічного партнера Росію»

09:39, 30.01.2020
По Києву розвісили провокаційні бігборди про «стратегічного партнера Росію»

Пізно ввечері у середу, 29 січня, в кількох районах у Києві з'явилися провокаційні бігборди із написом російською мовою "Росія - наш головний стратегічний партнер".

 

Про це передає Еспресо.TV.
 

На банері є фото бізнесмена Юрія Катющенка, який є засновником будівельної компанії "Холлі Індастріал". Його дружина Інна Катющенко є президенткою компанії "Едіпресс Медіа", яка видає журнал "Viva".
 

Зокрема, такий банер бачили на Позняках та біля метро “Житомирська”. На Позняках зібралися з десяток активістів та на місце події приїхали три поліцейські патрулі, передає ТСН.

 

Активісти вимагали зняти провокативне зображення. Після опівночі на Позняках комунальники почали знімати з бігборда неклеєне зображення.

 

 

Співробітників КП «Муніципальна охорона» прибрали дев’ять незаконно розміщених рекламних сюжетів, що містили проросійську пропаганду.
Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, інформує пресслужба міської влади..

 

«Оператори зовнішньої реклами не надавали згоду на розміщення подібних сюжетів, тобто провокативні білборди розмістили піратським способом. Правоохоронні органи вже з’ясовують, хто і з якою метою виготовив та розклеїв проросійську рекламу», – наголосив Мондриївський.

 

Він зазначив, що було прибрано 9 незаконних наклейок із 5 білбордів, та наголосив, що комунальні служби контролюють ситуацію в місті.

 

КП «Київреклама» інспектує вулиці і перевіряє рекламні засоби на можливу наявність реклами провокативного змісту, додав Мондриївський.

 

Також столична влада просить жителів міста повідомляти про випадки розміщення проросійської пропаганди на рекламних носіях за номером: 044 481 47 21.

 

 

Білборди помітили, зокрема, біля станцій метро "Житомирська", на Позняках, на Окружній.