Коронавірус із Китаю за добу виявили у ще 1 600 людей

10:23, 29.01.2020
Коронавірус із Китаю за добу виявили у ще 1 600 людей

Коронавірус, що поширюється з китайського Уханя, вразив уже понад 6 тисяч людей, за добу з 27 до 28 січня виявили у близько 1,6 тисячі осіб.

 

Відповідними є дані й інфографіка з сайту gisanddata

 

Загалом зафіксовано 6057 випадків захворювання.

 

З них 5970 – у Китаї. У китайському Макао – 7.

 

Ще 14 випадків зараження новим коронавірусом виявлено у Таїланді, по 8 – у Гонконгу й на Тайвані, по 7 – у Японії, Майлайзії та Сінгапурі.

 

По 5 випадків захворювання виявлено в США та Австралії, по 4 – у Німеччині, Франції та Південній Кореї, по 2 – у Канаді та В’єтнамі, по 1 випадку – в Непалі, Камбоджі та на Шрі-Ланці.

 

Крім того, "Радіо Свобода" повідомляє, що в Об’єднаних Арабських Еміратах підтвердили перший на Близькому Сході випадок зараження новим китайським коронавірусом (хвора людина приїхала з Уханя). Однак на сайті gisanddata ця інформація ще не відображена.

 

Як повідомляла УМ, посольство України у Китаї на фоні поширення смертельного коронавірусу рекомендувало українцям покинути цю країну, вказавши, що, зокрема, вивчається варіант евакуації "на випадок, що таке рішення буде ухвалене керівництвом нашої держави".

 

В Україні створили оперативний штаб для контролю розповсюдження коронавірусу

 

"Є чіткий план заходів між цими органами, що робити в разі зафіксованого випадку захворювання в країні. МОЗ разом з усіма іншими медичними установами повністю готові виявити вірус на ранніх стадіях та надати всю потрібну медичну допомогу людям", - підкреслив Гончарук.