З України намагалися вивезти антикварну збірку видань Вальтера Скотта

14:41, 28.01.2020
З України намагалися вивезти антикварну збірку видань Вальтера Скотта

На українсько-румунському кордоні прикордонники виявили предмети старовини, серед яких й збірка видань Вальтера Скотта, датована 1894 роком.

 

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби.

 

"Вчора близько опівночі, 27 січня, в пункті пропуску "Порубне", що на кордоні з Румунією, спільною міжвідомчою групою з-поміж прикордонників Чернівецького загону, співробітників СБУ та митниці виявлено предмети старовини, які, можливо, мають культурно-історичну цінність. Старовинну ікону та Біблію, а також збірку шотландського письменника сера Вальтера Скотта, датовану 1894 роком, прикордонники виявили в автомобілі марки Mercedes, який поглиблено оглядали спільно з працівниками митниці та СБУ", - йдеться у повідомленні управління ДПСУ у Facebook.

 

Предмети були в картонній коробці багажного відділення автомобіля, яким до Великої Британії прямував 30-річний тернополянин, додали прикордонники. 

 

Старовинні книги та ікону вилучено та передано на експертизу для встановлення історичної та культурної цінності.

 

Як повідомляла УМ, 24 січня повідомлялося, що прикордонники на пункті пропуску “Порубне” виявили у автомобілі близько 50 предметів антикваріату, які тернополянин намагався перевезти до Великої Британії.