Deutsche Bahn офіційно повідомив про домовленість з Укрзалізницею

16:39, 24.01.2020
Deutsche Bahn офіційно повідомив про домовленість з Укрзалізницею

Deutsche Bahn, домовився з українською стороною про співпрацю щодо надання підтримки Укрзалізниці.

 

Про це німецький концерн повідомляє на своєму сайті.

 

"Україна домовилась про співробітництво з Deutsche Bahn", - йдеться у повідомленні.

 

У ньому конкретизується, що інженерно-консалтингова компанія Deutsche Bahn з питань інфраструктури, мобільності та транспорту - DB Engineering & Consulting – "консультуватиме та надаватиме підтримку Українській залізниці з питань підприємницької та технічної діяльності".

 

22 січня 2020 року в Давосі було підписано відповідну угоду. Подальші деталі співпраці, включаючи участь у питаннях оперативного управління, обговорюються, додали в компанії.

 

Також повідомляється, що на початку лютого 2020 року член правління DB, відповідальний за питання інфраструктури Рональд Пофалла та представники українського уряду підпишуть у Києві меморандум про стратегічне партнерство, в якому будуть визначені подальші деталі співпраці.

 

Як повідомляла УМ, 23 січня, на Українському сніданку у Давосі Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що уряд хоче передати компанію "Укрзалізниця" в управління Deutsche Bahn.

 

Deutsche Bahn не планує брати в управління Укрзалізницю, а консультуватиме і підтримуватиме у підприємницьких і технічних питаннях.

 

DB E&C - одна з провідних та найбільших інженерних компаній у транспортному секторі. У компанії працюють близько 5 тис людей з 80 країн.