Ізраїльський форум: Зеленський і делегація поступилися місцями жертвам Голокосту

10:23, 23.01.2020
Ізраїльський форум: Зеленський і делегація поступилися місцями жертвам Голокосту

Українська делегація поступилася своїми місцями на Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту людям, які пережили цю трагедію.

 

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у Facebook.

 

"Прилетіли до Ізраїлю й дізналися, що на Всесвітній форум пам’яті Голокосту через величезний інтерес до події та обмежену кількість місць важко потрапити багатьом з тих, хто пережив цю страшну трагедію. Вирішили передати моє місце та місця делегації України цим мужнім, унікальним людям. Преса повідомляє, що так само вчинили деякі міністри ізраїльського уряду", - написав він.

 

На переконання глави Української держави, це правильний крок, адже на основний захід мають потрапити "ті, хто на це найбільше заслуговує, ті, хто здійснив найвеличніший подвиг – зберіг життя тоді, коли його практично неможливо було зберегти".

 

Зеленський також наголосив, що це жодним чином не скасовує вшанування пам’яті жертв однієї з найстрашніших трагедій ХХ століття делегацією України. "Братимемо участь у всіх передбачених заходах і проведемо заплановані зустрічі з Президентом, Прем’єр-міністром та Спікером Кнесету Держави Ізраїль", - наголосив він.


Як повідомляла УМ, президент України Володимир Зеленський розпочав робочий візит до Держави Ізраїль. Програмою візиту передбачено його участь у п’ятому Всесвітньому форумі пам’яті Голокосту, присвяченому 75-й річниці звільнення концтабору Аушвіц, а також зустрічі з керівництвом Ізраїлю та представниками ізраїльських ділових кіл.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПУТІН, ЗЕЛЕНСЬКИЙ І ЩЕ 40 ЛІДЕРІВ: НАЙБІЛЬША ДИПЛОМАТИЧНА ПОДІЯ ІЗРАЇЛЮ

 

Раніше стало відомо, що президент Польщі Анджей Дуда не приїде на Всесвітній форум. Зокрема, через те, що йому не надали слова на заході. Також ЗМІ неодноразово повідомляли, що причина може бути пов'язана із виступом на форумі президента РФ.

 

Як пише видання, організатори єрусалимського заходу не бачили промов лідерів заздалегідь, що "викликало деяку стурбованість тим, що Путін може використовувати сцену не тільки для того, щоб похвалити Радянську Армію за звільнення Освенцима, а й для просування своєї нинішньої кампанії, спрямованої на те, щоб образити поляків за те, що вони нібито співпрацювали з нацистами".

 

Нагадаємо, що у Путіна крім форуму заплановано безліч двосторонніх зустрічей в Ізраїлі. Чи передбачена зустріч президентів РФ і України програмами двох лідерів - на сьогодні залишається невідомим.