Імпічмент Трампа підтримує більше половини американців

11:54, 21.01.2020
Імпічмент Трампа підтримує більше половини американців

Трохи більше половини американців (51%) вважають, що Сенат повинен проголосувати за засудження президента Дональда Трампа і відсторонення його від посади в ході майбутнього процесу імпічмент.

 

Про це свідчать результати нового опитування CNN, проведеного SSRS.

 

Водночас 45% опитаних вважають, що Сенат повинен проголосувати проти засудження і відсторонення.

 

Майже сім з десяти американців (69%) стверджують, що майбутній судовий розгляд у Сенаті має включати покази нових свідків, які не давали свідчень під час розслідування імпічменту Палатою представників.

 

Це перше велике національне телефонне опитування відтоді, як статті про імпічмент були відправлені до Сенату. Це також перші результати опитування відтоді, як бізнесмен радянського походження Лев Парнас, соратник адвоката Трампа Руді Джуліані, публічно звинуватив президента в кампанії тиску на Україну.

 

Як повідомляла УМ, Палата представників США провела історичні голосування щодо оголошення імпічменту главі Білого дому за двома статтями обвинувачень – у зловживанні владою та перешкоджанні роботі Конгресу в розслідуванні цієї справи.Таким чином, втретє за історію Америки нижня палата прийняла рішення щодо імпічменту президента країни.

 

Голосування, яке відбувалося окремо за кожною зі статей, розділилося здебільшого за партійною ознакою. Звинувачення президента Трампа у зловживанні владою підтримали 230 демократів, проти виступили 197 республіканців. Під час голосування щодо перешкоджання президентом роботі Конгресу "за" висловилися 229 демократів, "проти" – 198 республіканців.