У Запорізькій області неповнолітню намагалися вивезти до Туреччини для секс-послуг

15:24, 20.01.2020
У Запорізькій області неповнолітню намагалися вивезти до Туреччини для секс-послуг

У аеропорту в Запорізькій області затримали жінку разом із неповнолітньою, яку намагалися вивезти до Туреччини для надання секс-послуг.

 

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби.

 

"Учора спільна міжвідомча група у складі оперативних співробітників Південного регіонального управління, представників Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми та слідчого управління ГУНП в Запорізькій області, під процесуальним керівництвом прокуратури в Запорізькій області, в рамках досудового розслідування з кваліфікацією ч.2 ст.149 КК України, запобігли спробі вивезення громадянкою України неповнолітньої жительки Запоріжжя до Туреччини з метою подальшої сексуальної експлуатації. Їх зупинили у пункті пропуску "Запоріжжя-авіа" під час оформлення рейсу "Запоріжжя - Стамбул", - сказано у повідомленні.

 

Підозрювану особу затримано на місці події в порядку ст.208 КПК України та оголошено про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.149 ККУ. Факт спроби перетину кордону України задокументовано. Вилучено паспортні документи затриманої та потерпілої, два авіаквитки та мобільний телефон підозрюваної.

 

З метою проведення подальших слідчих дій, обрання запобіжного заходу та оголошення підозри організаторку доставлено до СУ ГУНП в Запорізькій області.