Зеленський у Міноборони взяв участь у вшануванні пам’яті «кіборгів»

10:57, 20.01.2020
Зеленський у Міноборони взяв участь у вшануванні пам’яті «кіборгів»

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у заходах з ушанування пам’яті загиблих захисників України, які загинули 20 січня 2015 року.

 

Про це повідомляє Офіс президента.

 

Пам'ятні заходи зі вшанування пам'яті загиблих воїнів, які захищали Україну від російської агресії, відбулись у Києві. У заході також взяв участь міністр оборони України Андрій Загороднюк.

 

Під час оголошення імен загиблих почесний караул дав залпи на честь кожного з полеглих захисників України.

 

У заході також беруть участь родини загиблих військовослужбовців, керівництво оборонного відомства, Генерального штабу Збройних сил України, представники громадськості, військовослужбовці Київського гарнізону, курсанти та ліцеїсти військових навчальних закладів столиці.

 

 

У Залі пам’яті захисників України міністерства відбудеться розширений ранковий церемоніал, присвячений пам’яті всіх загиблих військовослужбовців за 242 дні оборони Донецького аеропорту, які ціною власного життя виборювали волю і незалежність держави від підступного російського окупанта.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони вистояли, не вистояв бетон".

 

Як повідомляла УМ, 16 січня Україна відзначала День пам'яті захисників Донецького аеропорту. Оборона аеропорту тривала 242 дні - з 26 травня 2014 року до 22 січня 2015 року, і закінчилася після повної руйнації старого та нового терміналів аеропорту.