«Роздмухують псевдо-скандал»: Порошенко заступився за Гончарука, відео

15:12, 16.01.2020
«Роздмухують псевдо-скандал»: Порошенко заступився за Гончарука, відео

П’ятий президент Петро Порошенко  відреагував на злиті у мережу аудіозаписи нібито розмов прем'єра Олексія Гончарука. Натякає, що до цього причетний олігарх Ігор Коломойський, якому раніше належав націоналізований "Приват банк".

 

Про це 5-й Президент сказав в кулуарах парламенту 16 січня.

 

 "Щодо ситуації із записами прем’єра - це не український сценарій. Слушні оцінки викликів і ризиків економічної ситуації, які представлені у розмові прем’єра і керівництва економічного блоку, треба просто проаналізувати і забезпечити відповідну реакцію, щоб протидіяти цим викликам. Абсолютно неукраїнські сили намагаються роздмухувати псевдо-скандал. Подивіться на яких каналах вийшла атака на український уряд – на російських каналах. І на каналах одного відомого олігарха.

 

Які причини цієї атаки? Хочуть атакувати тих, хто захищає державну політику, з приводу одного дуже великого банку, який був націоналізований, став державним і через який виводилися десятки, а може і сотні мільярдів гривень з української фінансово-банківської системи",- сказав Порошенко.

 

Таким чином Порошенко натякає, що до злитих матеріалів причетний Коломойський.

 

За його словами, політична сила "Європейська солідарність" участі у "атаці"  на економічний блок уряду брати не буде.

Нагадаємо, вчора в мережу злили запис прослуховування Гончарука. На оприлюдненому аудіозапису нібито прем'єр каже, що президент Володимир Зеленський не розуміє економічних процесів у країні. При цьому сама особа, яка говорить, визнала себе профаном в економіці.

 

Джерело в "Слузі народу" в коментарі LB.ua підтвердило, що йшли "консультації і переговори про можливу відставку Гончарука за власним бажанням. За інформацією на зараз, заява про відставку є. Але рішення не прийнято".

 

Зранку 16 січня Гончарук заявив, що ворогам не вдасться зупинити його, – і навів аргументи на користь того, що він не "профан" в економіці.

 

Згідно з українським законодавством, питання про відставку уряду не можна розглядати протягом року з моменту затвердження програми діяльності Кабміну. Таким чином, уряд Гончарука має імунітет до жовтня 2020 року.