Вбивство сина Соболєва: депутат обіцяє 2 мільйони за інформацію про замовника

15:07, 15.01.2020
Вбивство сина Соболєва: депутат обіцяє 2 мільйони за інформацію про замовника

Депутат київської обласної ради В'ячеслав Соболєв, чий трирічний син був убитий в кінці 2019 року в Києві, обіцяє 2 мільйони гривень винагороди за допомогу у встановленні замовника злочину.

 

Про це повідомив Соболєв на прес-конференції в середу в Києві, котрого цитує "Інтерфакс-Україна".

 

"Можу запропонувати наступне. Якщо хтось нам надасть інформацію, яка підтверджує замовника, ми прийняли рішення, ми готові виплатити винагороду в розмірі 2 млн грн",- сказав він.

 

При цьому Соболєв підкреслив, що якщо таку інформацію отримає поліція, то ці два 2 млн грн будуть спрямовані на технічне забезпечення або інші потреби поліції.

 

Він висловив сподівання на те, що передача розслідування в Головне слідче управління Нацполіції сприятиме об'єктивності розслідування.

 

За словами депутата, у нього є інформація, що на сьогоднішній день дві людини, причетні до вбивства його сина, "гуляють по країні".

 

При цьому він додав, що як мінімум один з цих людей був у полі зору правоохоронних органів.

 

У свою чергу представник потерпілого, адвокат Єгор Бодров зазначив, що слідству необхідно переглянути мотиви скоєння цього злочину і перелік осіб, які можуть бути причетні до організації замаху. За його словами, потерпілу сторону необхідно залучити до процесу розслідування, до матеріалів справи.

 

Як повідомляла УМ, у центрі столиці зловмисник, який стріляв у автомобіль — влучив у трирічного хлопчика, який перебував у салоні. За кермом авто був депутат Київської обласної ради В'ячеслав Соболєв. Від отриманого вогнепального поранення дитина померла у кареті “швидкої” дорогою до лікарні. 

 

Шевченківський суд Києва на 2 місяці взяв під варту без можливості застави  Олексія Семенова та Андрія Лаврегу. Їх підозрюють у замаху на депутата Київської обласної ради Соболєва та вбивстві його 3-річного сина.

 

Депутат Київської облради В’ячеслав Соболєв назвав прізвища 8 осіб, яких він «поки що» не звинувачує в убивстві свого 3-річного сина, але вимагає пройти перевірку на детекторі брехні.