У МЗС України відповіли на заяву Ізраїлю щодо антисемітизму

11:02, 15.01.2020
У МЗС України відповіли на заяву Ізраїлю щодо антисемітизму

Україна засуджує будь-які форми нетерпимості й антисемітизму, а органи влади на всіх рівнях докладають зусиль для боротьби з їх проявами.

 

Про це у вівторок, 14 січня, повідомляє пресслужба МЗС.

 

“У зв’язку із заявою МЗС Ізраїлю від 13 січня наголошуємо, що Україна рішуче засуджує будь-які форми нетерпимості та антисемітизму, а органи влади на всіх рівнях докладають зусиль для боротьби з їх проявами. Це було також визнано впливовими міжнародними та неурядовими організаціями, а також Міністерством у справах діаспори Ізраїлю. Така оцінка збігається з даними єврейської громади України і національних правозахисних неурядових організацій”, – зазначили в зовнішньополітичному відомстві.

 

У МЗС акцентували, що збереження історичної пам’яті про трагедію Голокосту в Україні, відновлення історичної справедливості, у тому числі щодо тих, хто боровся за незалежність нашої держави і чию пам’ять на догоду своїм інтересам зганьбила пропагандистська машина СРСР, і надалі залишатимуться важливими напрямами державної політики України.

 

“Вкотре наголошуємо, що цивілізовані нації мають виходити з принципу вшанування усіх загиблих, а дискусії у цій сфері мають точитися на рівні істориків і експертів, а не політиків”, – підкреслюється в заяві.

 

Як повідомляла УМ, Міністерство закордонних справ Ізраїлю заявило, що засуджує вшанування ідеологів Українського національного руху, назвавши їх “відповідальними за вбивство євреїв під час Голокосту”.

 

На початку року посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький і Посол Ізраїлю в Україні Джоель Ліон висловили занепокоєння через те, що Львівська обласна рада та Київська міська державна адміністрація досі відзначають історичні події та їх постаті, які “потрібно раз і назавжди засудити”.