ДБР утвердило підрозділ з розслідування "справ Майдану"

18:01, 11.01.2020
ДБР утвердило підрозділ з розслідування "справ Майдану"

Ірина Венедіктова

Склад із 32 кандидатур слідчих та прокурорів Генеральної прокуратури України погоджено до переведення на посади в Державному бюро розслідувань. Таким чином формування спеціального слідчого підрозділу у "справах Майдану" завершено.

 

Про це повідомила пресслужба ДБР.

 

"Ми забезпечили процесуальну участь цих фахівців в розслідуванні справ Майдану, результатів якого від нас очікує суспільство", - заявила т.в.о. директора ДБР Ірина Венедіктова.

 

Зазначаэться, що організаційні заходи з переведення працівників Генеральної прокуратури України та регіональних і місцевих прокуратур, які розслідували та здійснювали процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013 - 2014 роках, здійснені на виконання Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань".

 

Як повідомляла УМ, тимчасова виконувачка обов'язків директора Державного бюро розслідувань Ірина Венедіктова запропонує нову структуру ДБР.

 

Раніше Зеленський звільнив Трубу і призначив «Слугу народу» Венедіктову

 

Адвокатка сімей Небесної сотні Євгенія Закревська голодувала проти зупинки справ Майдану через нерозглянуту парламентом поправку до законопроєкту про ДБР.

 

Раніше, директор Державного бюро розслідувань Роман Труба заперечив, що розслідування справ Майдану зупинено через відсутність норми в законодавстві про переведення слідчих Генпрокуратури до ДБР. Він зазначив, що ДБР поки не отримала від Генпрокуратури справи Майдану.

 

Пізніше комітет з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради підтримав поправку до законодавства, яка дозволяє перехід із Генпрокуратури до Держбюро розслідувань без проходження конкурсу слідчих і прокурорів, причетних до розслідування справ щодо вбивств громадян під час подій Революції гідності.

 

3 грудня Рада ухвалила зміни до закону про ДБР.